Defanzivac Sarajeva i U-19 selekcije BiH

Sadiku: Protiv Gruzije nam je odlučujuća utakmica

D. Kurbegović

Juniorska reprezentacija BiH pobijedila je dva puta selekciju Makedonije u prijateljskim utakmicama, koje su u utorak i danas odigrane u Trening centru N/FSBiH u Zenici. Izabranici Tonija Karačića pokazali su dopadljivu igru, postigli su ukupno četiri gola u dvije utakmice, a nisu primili niti jedan.

Stub odbrane u ove dvije utakmice bio je stoper Sarajeva, mladi Rijad Sadiku, koji je ponovo svojom inteligencijom i mirnom igrom oduševio sve ljubitelje nogometa.

"Mislim da su ovo bile dvije dobre test utakmice, prije početka naših kvalifikacija. Imali smo dobrog protivnika i to nam je dosta pomoglo. Nadigravali smo se u ova dva meča, pobijedili smo obje utakmice. U drugoj utakmici su nam nedostajali neki igrači, ipak pružili smo dobru igru, te smo odradili ono što je od nas selektor tražio. Mislim da su ovo bile dvije kvalitetne provjere i da smo to odradili na pravi način", ističe Sadiku.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo igraju se u Bijeljini.

"Imamo teške protivnike u grupi, Francuska je favorit, Gruzija je isto tako kvalitetna, igrali smo prošle kvalifikacije s njima. Naša šansa u kvalifikacijama je ta prva utakmica protiv Gruzije, to će nam biti odlučujuća utakmica. Moramo dati sve od sebe, nema nikakvog opravdanja, očekujem prolazak u Elitni krug kvalifikacija. Ja kao i svaki nogometaš očekujem minutažu, ali odluka je na selektoru, ko god bude igrao svi će, siguran sam, dati maksimum da ostvarimo naš cilj, a to je prolazak u narednu fazu kvalifikacija", rekao je Sadiku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi