Kapiten kadetske reprezentacije BiH

Sadiku: U Hrvatsku ne idemo s bijelom zastavom

D. Kurbegović

Kadetska nogometna reprezentacija BiH nalazi se na pripremama u Zenici, gdje obavljaju posljednje pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

 Naši nogometaši se nalaze u teškoj grupi s Njemačkom, Republikom Irskom i Srbijom, te ih očekuje veoma težak zadatak.

Kapiten ove selekcije je defanzivac Rijad Sadiku, koji je igrao na Evropskom prvenstvu i s prošlom generacijom. On je danas govorio o nastupu na još jednom velikom takmičenju, atmosferi, očekivanjima i protivnicima.

"Pripreme idu dobro, svi su zdravi što je najbitnije. Svi znamo gdje idemo i koga predstavljamo, mislim da svi osjećaju veliku radost da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na jednom velikom takmičenju. Mislim da nema ljepše i bolje stvari za jednog nogometaša, da nastupi za svoju selekciju na Evropskom prvenstvu. Svi smo sanjali o ovom trenutku i sada je prilika da pokažemo svoj kvalitet. Ne idemo s bijelom zastavom u Hrvatsku, borit ćemo se, ali treba respektovati i protivnike jer su to veoma jake ekipe. Nadam e da ćemo ostvariti dobar rezultat i da ćemo se dostojanstveno predstaviti na Evropskom prvenstvu" ističe Sadiku.

Jedini je igrač, koji je igrao na Evropskom prvenstvu i u prošloj generaciji kadeta.

"Veliko je iskustvo igrati utakmice na visokom nivou, jer to nemamo u našoj ligi. To su utakmice ekipe iz najboljih igrača, to je nešto najbolje za igrača i veliko je iskustvo koje dosta znači za igrača i motivira ga za naredni period njegove karijera" kazao je stoper Rijad Sadiku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi