Safet Sušić: Ko ne bi želio voditi Alžir?

Mijenja Christiana Gourcuffa?

Safet Sušić: Ko ne bi želio voditi Alžir?

Proslavljeni bh. fudbaler Safet Sušić već neko vrijeme se povezuje sa reprezentacijom Alžira.

Najuspješniji selektor u historiji bh. reprezentacije nezaposlen je otkako je u januaru dobio otkaz u TG Evianu, a sudeći po pisanju inostranih medija, za njegove usluge su zainteresovani čelnici FS Alžira i voljeli bi da upravo on naslijedi Christiana Gourcuffa. 

Alžirci su interes za Sušićem iskazali zbog činjenice da je jedini dosadašnji selektor koji je BiH uspio odvesti na jedno veliko takmičenje, a isto tako imali su ranije dobro iskustvo i sa bh. stručnjakom Vahidom Halilhodžićem.  

"Ko ne bi želio da trenira reprezentaciju kao što je Alžir? Ipak, još uvijek nije bilo konkretnih razgovora i ne znam ko je uopšte predložio moje ime", izjavio je legendarni Safet Sušić i potom nastavio:

"Ja sam slobodan već nekoliko mjeseci i od tada postoji mnogo stvari koje su mi interesantne. Ne želim da govorim o reprezentaciji Alžira mnogo, jer do sada nije bilo razgovora, ali znam da je Halilhodžić napravio tamo dobar posao. Također, Alžirci u svojim redovima imaju i sjajne fudbalere", istakao je.

Sušić ističe da je pratio Alžir na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

"Pratio sam Alžir na Svjetskom prvenstvu, ponajviše jer je tada selektor bio moj prijatelj Vahid Halilhodžić. Alžir je stvarno igrao jako dobro, a osim toga to je reprezentacija koja je stvorila najviše problema Njemačkoj koja je poslije bila prva. Sve u svemu, radi se sigurno o jednoj dobroj reprezentaciji", zaključio je Sušić na kraju razgovora. 

Pustinjske lisice poslije tri pobjede i remija prve su u kvalifikacionoj grupi za Afrički kup nacija i potrebna im je jedna pobjeda za plasman na kontinentalni šampionat, a nastupit će i u završnoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Žrijeb grupa za afričku zonu održati u Kairu 24. juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije