Safet Sušić: Tino je do sada trebao otići iz Hajduka

Sušić preferira Messija ispred Ronalda

Safet Sušić: Tino je do sada trebao otići iz Hajduka

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić poručuje da više voli posao koji obavlja Pep Guardiola nego Jose Mourinho.

U intervju za Večernji list Sušić je rekao da za Mourinha misli da je arogantan i da, kada ne ide dobro, krivicu prebacuje na fudbalere, te da zbog toga smatra da je Guardiola najbolji trener na svijetu.

Također, on je rekao da bi prije odabrao Messija, nego Ronalda.

"Ako već moram reći, onda bih odabrao Messija, iako je Ronaldo paklen igrač", rekao je Sušić.

Komentarisao je i iskustva reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu kada je protivnik bila upravo Argentina, odnosno Leo Messi.

"Znali smo otprilike na kojim dijelovima terena Messi djeluje. Ni lijevo ni desno, već po sredini. Zadužio sam Muhameda Bešića da ga prati, ne striktno, u stopu, nego da ga uvijek dočekuje. Ipak, iako nam je Messi dao gol, on protiv BiH nije odigrao ništa specijalno, a Bešić je nakon toga ostvario transfer u Everton".

Poručuje da je Tino Sven Sušić već trebao otići iz Hajduka.

"On je već trebao otići. Ipak, tek su mu 24 godine i ima vremena. Mislim da je i u njegovom, ali i u intereu Hajduka da on ode na ljeto iz kluba", zaključio je Sušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi