Salčinović: Ako damo svoj maksimum, uspjeh neće izostati

Ofanzivac Čelika uoči Sarajeva

Salčinović: Ako damo svoj maksimum, uspjeh neće izostati

D. Kurbegović

Dva dana su ostala do početka proljetnog dijela Premijer lige BiH. U žiži naše javnosti svakako je duel na Bilinom polju, gdje će domaći Čelik pokušati nastaviti dobre rezultate i igre iz finiša prošle polusezone, dok Sarajevo dolazi pobijediti i srušiti negativnu tradiciju, budući da 12. godina nisu pobijedili u Zenici.

Igrač od kojeg će prijetiti možda i najveća opasnost po gol Sarajeva je 27-godišnji ofanzivac Fenan Salčinović, koji se nakon pet godina ponovo vratio u matični klub. O utakmici protiv Sarajeva kazao je nešto više.

"Ne treba puno trošiti, svi znamo od igrača do navijača šta znače utakmice protiv Sarajeva, to su derbiji koje igrači žele u svojoj karijeri igrati što više puta". 

"Sarajevo je veliki klub, dosta su se pojačali, imaju strašnu ekipu, ali ne mogu kazati da su oni favoriti. Oni dolaze na naš teren, a ako mi damo svoj maksimum uspjeh sigurno neće izostati", kaže nekadašnji igrač Lecha, Sandefjorda, Rijeke, Zrinjskog i Olimpica.

Nakon pet godina ponovo će istrčati pred uzavrele navijače na južnoj strani.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Protiv Cibalije sam ušao u drugom poluvremenu, a navijači su mi skandirali i podržavali me, svjestan sam da se od mene mnogo očekuje, sa ekipom sam tri sedmice i siguran sam da ću iz kola u kolo biti sve bolji i bolji". 

"Iskreno jedva čekam da istrčim pred Robijaše, te se nadam uz njihovu pomoć da možemo slaviti pobjedu nad papirnatim favoritom", kazao je Salčinović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.