Salčinoviću stradao meniskus, pauzira 20-tak dana

Čelik bez ponajboljeg igrača u narednim utakmicama

Salčinoviću stradao meniskus, pauzira 20-tak dana

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika neće po dobrom pamtiti otvaranje nove sezone u Premijer ligi. Nakon 22 utakmice bez poraza na Bilinom polju, ekipa Metalleghea iz Jajca rezultatom 1:3 slavila je u Zenici. Pored toga što su ostali bez bodova, crno-crveni su ostali i bez ponajboljeg igrača.

Fenan Salčinović u finišu prvog poluvremena dobio je jak udara, tako da je na poluvremenu ostao u svlačionici, a umjesto njega na teren je ušao Almir Pliska. Povreda 29-godišnjeg ofanzivca pokazala se kao ozbiljnija, nego što se u prvi mah mislilo.

"Pukao mi je meniskus, možda ću već sutra na operaciju, odnosno na artroskopiju da mi se to odradi. Nadam se da ću na teren za 20-tak dana, ja iskreno vjerujem da ću peto kolo ponovo biti na terenu. Zaista mi je krivo zbog povrede, taman sam se oporavio od one povrede križnih ligamenata i onda mi se dešava ova povreda. Izaći ću iz ovoga još jači, te se nadam da će ekipa i bez mene ostvariti što bolje rezultate. Nismo igrali loše protiv ekipe iz Jajca, ali su oni imali više sreće i osvojili tri boda" kazao je za SportSport.ba Fenan Salčinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će tako sigurno protiv Radnika, Sarajeva i Olimpica biti lišen usluga ovog ofanzivca, a njegov povratak realan je u petom ili šestom kolu Premijer lige. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi