Salihamidžić: Ponosan sam što sam ambasador Bayerna
Foto: EPA

Cijenjen u Bayernu

Salihamidžić: Ponosan sam što sam ambasador Bayerna

Bivši bh. reprezentativac je zajedno sa Giovanijem Elberom i Bixenteom Lizarazuom postao novi ambasador Bayena. 

Salihamidžić se kao igrač upisao zlatnim slovima u historiju Bayerna, a da u minhenskom klubu i danas cijene legende, govori i to što će u budućnosti sa bivšim saigračima Elberom i Lizarazuom predstavljati Bavarce u svijetu. 

Za Salihamidžića, koji je i danas omiljen među navijačima, to je, kako je izjavio, najljepša priča otkako je 2007. godine napustio Bayern. 

"Izuzetno sam ponosan da sam izabran za jednog od tri ambasadora Bayerna. To je najljepša priča za mene otkako sam otišao iz Bayerna. Čast mi je što mogu dati doprinos da se ime Bayerna nosi kroz cijeli svijet", izjavio je Hasan.

Popularni Braco je, podsjećamo, u prošlosti za Bayern odigrao 365 utakmica i bio je član generacije koja je 2001. godine osvojila Ligu prvaka. Nakon epizode u Minhenu još je igrao za Juventus i Wolfsburg.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi