Salihamidžić zna recept za uspjeh u fudbalu
Foto: EPA

Od konobara do legende Bayerna

Salihamidžić zna recept za uspjeh u fudbalu

U posljednje vrijeme Hasan Salihamidžić sve više u svijetu promoviše Bayern kao klupski ambasador. 

Ovu poziciju bivši bh. reprezentativac je dobio kao znak zahvalnosti za sve što je uradio u prošlosti za slavni minhenski klub, a u novoj ulozi se odlično snalazi i u posljednje vrijeme sve više promoviše Bayern van Evrope. 

Nakon što je otvorio Bayernovu školu u Kini, Salihamidžić je kao 'lovac na talente' boravio u Singapuru. 

"Kvaliteta fudbala u Singapuru je sve bolja i bolja. Drago mi je da se razvija, mada će biti potrebno i strpljenje", kazao je naš Salihamidžić i dodao:

"Bit će posla prilikom rada s mladim igračima. Oni su marljivi i disciplinirani, međutim nedostaje mi snaga i kreativnost na kojoj će se raditi s njima." 

Prilikom rada sa djecom Salihamidžić je pričao kako je i njegov fudbalski put od Jablanice do Minhena bio trnovit. Danas zna šta je ključ uspjeha.

"Ja sam svoje ciljeve postavio visoko i ostvario sam sve što sam zacrtao. Stalno sam radio na tome da poboljšam svoju igru, kako tehnički tako i taktički, a to na kraju nije prošlo nezapaženo. Također, važno je da se igrači usredotoče i na svoje obrazovanje. Bayern traži kvalitetne mlade igrače i svaki koji pokaže zavidan kvalitet, sigurno neće biti zaobiđen", podvukao je.

Salihamidžić je kao dijete razmišljao samo kako pobjeći od rata u želji da ostvari svoje fudbalske snove. Kako se u to vrijeme rat sve više širio BiH, on je šest mjeseci radio kao konobar u jednom kafiću kako bi zaradio novac za putne troškove i na kraju je uz pomoć rođaka dospio do Hamburga. Tu je počeo trenirati sa juniorima tima HSV-a, kasnije je dogurao do prvog tima, ali i do velikog Bayerna. Ostalo je historija.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi