Salihović: Borit ću se za svoje mjesto u timu

Sloboda okončala pripreme na Kupresu

Salihović: Borit ću se za svoje mjesto u timu

Iza fudbalera tuzlanske Slobode je prvi dio bazičnih priprema koje su obavljena na Kupresu. Odigrana je i jedna prijateljska utakmica sa Radnikom, a Bijeljinci su golom Obradovića ostvarili minimalnu pobjedu. 

Pored niza pojačanja, saradnju sa matičnim klubom na još jednu godinu produžio je i defanzivac Adnan Salihović.

„Sigurno mi je drago što ostajem u Slobodi sa kojom sam prošao sve i svašta. Zadovoljstvo mi je biti igrač Slobode i sretan sam što nastavljam saradnju sa trenerom Husrefom Musemićem“, kazao je Salihović. 

U Slobodu je došao u sezoni kada je tuzlanski tim ispao iz društva najboljih. Kasnije je proveo dvije sezone u crveno-crnom dresu u Prvoj ligi FBiH i prošlu u BHT Premijer ligi. Defanzivni red je ojačan u poređenju sa prethodnim godinama, a Salihović kaže kako će se boriti za svoje mjesto u timu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Stvarno mogu reći da su novajlije izuzetno kvalitetne. Konkurencija u ekipi, ne samo u zadnjoj liniji je velika, ali riječ je o zdravoj konkurenciji koja može donijeti dobro za čitav tim i svakog pojedinca. Ja ću se boriti za svoju poziciju, čekat ću šansu i nadam se da ću se nametnuti treneru Musemiću. Prvenstvo će biti teško, svi konkurenti će se pojačati, ali kada se dobro spremimo i uigramo nećemo se plašiti nikog“, ističe Salihović.

Sloboda nakon povratka sa Kupresa pakuje kofere i odlazi na Pohorje gdje će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica. 

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.