Salihović pomaže djevojci koja je ostala bez roditelja

Veliko srce bh. fudbalera

Salihović pomaže djevojci koja je ostala bez roditelja

Tragični događaj koji se dogodio 19. decembra 2016. godine ostavio je teške posljedice na život mlade berlinske studentice Valeriyje. 

U kobnom terorističkom napadu Valeriya je izgubila roditelje i prepuštena je sama sebi - na milost i nemilost današnjeg surovog vremena. Da unatoč svemu nije odustala govori i to što je zatražila pomoć medija, a tekst o     njezinoj priči koji je objavljen u uglednom Bildu nije prošao nezapaženo. 

Priča o Valeryji nije ostavila ravnodušnim ni Sejada Salihovića. Bivši bh. reprezenetativac je bio ganut pričom koju je pročitao u Bildu i donirao je 22-godišnjoj djevojci četveroznamenkastu sumu novca.

"Njezina priča me mnogo potresla, morao sam reagirati. Ako mogu pomoći ljudima, rado to činim", izjavio je Salihović. 

U pomoć Valeryji je priskočio i ugostitelj Horst Nossing. On je kazao da vodi mali hotel u Južnom Tirolu i pozvao je Valeriyju i njezinu prijateljicu da neko vrijeme borave tu kako bi se barem donekle ublažila tuga. 

Podsjećanja radi, osumnjičenik za teroristički napad u Berlinu Anis Amri ubijen je u pucnjavi u Milanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi