Salihović: Sa reprezentacijom BiH nisam završio

Progovorio i o ponudi Bayerna

Salihović: Sa reprezentacijom BiH nisam završio

Vijest da je St. Gallen u svoje redove doveo Sejada Salihovića izazvala je veliku pažnju u švicarskoj javnosti. Fudbaler koji je godinama "harao" u Bundesligi stigao je u St. Gallen ove zime kao slobodan igrač i trenutno je prva zvijezda kluba kojeg vodi Joe Zinnbauer.

Nekadašnjem bosanskohercegovačkom reprezentativcu pri dolasku u St. Gallen finansije nisu predstavljale problem. Želio je samo igrati i ujedno pokušati izboriti povratak u nacionalni tim. 

"U St. Gallen nisam došao zbog novca. Nakon epizode u kineskom Beijing Rehneu sam želio samo da ponovo igram fudbal i trenutno se osjećam kao da imam 25 godina", izjavio je Sejad Salihović za portal tagblatt.ch. 

Salihovićev životni put je interesantan Švicarcima, budući da je crnih devedesetih bio primoran zajedno sa porodicom iz rodne BiH.

"Iz Gornjeg Šepka sam otišao kada sam imao sedam godina. S vremena na vrijeme sam čuo pucnje, ali mi nismo živjeli u sred razne zona. Sreća je da se nisam nagledao nekih stvari. Uslijedio je potom odlazak u Njemačku. Skrasili smo se u Berlinu, gdje su već ranije živjeli neki rođaci, a dok se nismo snašli živjeli smo u početku od socijalne pomoći", istakao je Salihović. 

U proteklom periodu Salihović je ostavio veliki trag igrajući za reprezentaciju BiH, a svoju priču u dresu sa državnim grbom nije završio. 

"Nisam završio sa reprezentacijom. Želim nastaviti igrati za BiH", poručio je.

Odgovorio je Salihović i na pitanje vezano za interes Bayerna iz prošlosti. 

"Ne žalim što sam 2008. godine odbio Bayern. Sa Hoffenheimom sam te zime bio jesenji prvak Bundeslige i nije bilo razloga da tada napuštam svoj dom u Sinsheimu", prisjetio se Salihović. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi