Salihović trenirao odvojeno od ostatka ekipe

Iz aviona pravo na trening

Salihović trenirao odvojeno od ostatka ekipe

A. Haznadarević

Nakon što je sa svojim Hoffenheimom kroz doigravanje osigurao opstanak u Bundesligi dvjema pobjedama protiv Kaiserslauterna, Sejad Salihović je stigao na okupljanje reprezentacije.

Sjajni bh. univerzalac, čija je prirodna pozicija inače u veznom redu, danas je po prvi put trenirao u Hrasnici, međutim, sva iskušenja kroz koja je morao prolaziti zajedno sa svojim saigračima nakon okončanja sezone u borbi za opstanak, uzela su danak, pa nije bio u mogućnosti da trenira punim intenzitetom.

Tako je Salihović, koji je u popodnevnim satima stigao letom iz Istanbula, kompletan trening odradio odvojeno od saigrača, a sve se svelo uglavnom na lagano trčanje oko hrasničkog terena koji je već nekoliko godina svojevrsni trening kamp Zmajeva.

S obzirom na to da do utakmice ima još prilično dosta vremena, Sejad Salihović bi trebao biti potpuno spreman kao i ostali igrači koji su se do sada pojavili na okupljanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti