Samir Vrban u stručnom štabu U-19 ženske selekcije BiH

Priznanje za trenera ŽNK Iskra Bugojno

Samir Vrban u stručnom štabu U-19 ženske selekcije BiH

S. Mlaćo

Na redovnoj sjednici IO-a NSFBiH održanoj u subotu i nedjelju u Čitluku, između ostalog imenovan je selektor U-19 ženske reprezentacije BiH, te njegovi pomoćnici. 

Uloga selektora pripala je Draganu Jevtiću, dok su pomoćnici Samir Vrban, Velimir Suban i Adnan Dizdarević.

Ova vijest posebno je obradovala sve u Ženskom nogometnom klubu Iskra Bugojno s obzirom da glavn trener u ovom klubu upravo Samir Vrban. Ovaj ambiciozni trenerski stručnjak proteklu polusezonu vodio je Bugojanke, te na kraju završio na sjajnom trećem mjestu u elitnom rangu bh. ženskog nogometa, a uspjeh je još veći ako uzmemo u obzir da je ovo klubu iz Bugojna bila debitantska sezona u Premijer ligi.

"Zahvaljujem se ŽNK Iskra, čelnom čovjeku kluba Naimu Basari, te članovima Izvršnog odbora našeg Saveza koji su dali podršku meni i mojim kolegama. Ovo je za mene velika čast i obaveza, te se radujem narednim akcijama reprezentacije", kazao je Vrban za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Samir Vrban je u svojojn igračkoj karijeri nastupao za Čelik, Troglav i Iskru iz Bugojna, a kao trener predvodio je i juniore Iskre koji su prošle godine pod njegovom palicom stigli do polufinala juniorskog Kupa BiH gdje su u dva meča poraženi od Akademije FK Sarajevo. I u narednoj sezoni će biti glavni trener ŽNK Iskra Bugojno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi