Samo čudo može izbaciti selekciju BiH iz elite

Pred plasmanom u Elitni krug kvalifikacija

Samo čudo može izbaciti selekciju BiH iz elite

M. Šljivak

Juniorska fudbalska reprezentacija BiH poražena je danas u Stanišićima od vršanjaka iz Francuske rezultatom 2:1.

Iako je naš tim većim dijelom utakmice bio dominantan, Francuzi su uspjeli da s(p)retno dođu do pobjede i da osiguraju plasman u Elitni dio takmičenja.

Drugom mjestu koje također vodi dalje veoma je blizu selekcija Bosne i Hercegovine. Zahvaljujući iznenađujućem rezultatu u meču Gruzije i Andore (1:1), izabranici Tonija Karačića se nalaze na korak od plasmana dalje.

Posljednji meč protiv Andore koji se igra za tri dana mora donijeti pravo čudo. Bh. timu je bod potreban za prolaz dalje, a čak i da izgubimo od potpunog autsajdera, Gruziji će biti potrebna pobjeda nad Francuskom da bi prošli dalje.

Zaista je teško vjerovati da naš tim može napraviti kiks protiv Andore. Kvalitet je neupitno na našoj strani i samo nas čudo nad čudima može izbaciti iz Elitnog kruga kvalifikacija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi