Šampion pripreme nastavlja u Sloveniji

Pred početak sezone

Šampion pripreme nastavlja u Sloveniji

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva od danas borave u Sloveniji, gdje će se u narednih osam dana pripremati za početak nove sezone.

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine otputovao je danas u Sloveniju, gdje će provesti jedan dio priprema za novu sezonu.

Rukovodstvo bordo tima je odlučilo da nova baza za pripreme prvog tima bude slovenski Čatež, gdje će tim s Koševa ostati do 7. jula, kada je planiran povratak u Sarajevo.

Tijekom boravka u ovom slovenačkom gradu, šampion Bosne i Hercegovine će odigrati i tri pripremne utakmice. Prva je na rasporedu već sutra, 30. juna, a protivnik Sarajevu je hrvatski prvoligaš Split.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon susreta sa splitskim timom, Sarajevo će odmjeriti snage i sa Rijekom. Ovaj susret će biti odigran 3. jula, dok je posljednja provjera na rasporedu 7. jula, a rival je ukrajinska Vorskla iz Poltave.

Podsjetimo, prva takmičarska utakmica za fudbalere Sarajeva slijedi 14. jula, kada će na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase gostovati poljski prvak Lech iz Poznana u okviru drugog pretkola Lige prvaka.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.