Šampionska posjeta u Mostaru i očaj Lige za opstanak

Posjeta u posljednjem kolu Premijer lige

Šampionska posjeta u Mostaru i očaj Lige za opstanak

S. Mlaćo

Završena je još jedna sezona u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Uzbuđenja naravno nije nedostajalo, a titula je otišla u ruke nogometaša Zrinjskog, koji su tako napravili veliki uspjeh, s obzirom da su i prošlu sezonu završili na prvom mjestu.

Premijer ligu napuštaju Olimpik i Metalleghe BSI, dok su novi članovi elitnog ranga bh. nogometa GOŠK iz Gabele i banjalučki Borac.

Kada je posjeta u pitanju u ovom kolu, mečeve Premijer lige u subotu i nedjelju je pratilo ukupno 15.750 gledalaca.

Najviše ih je bilo Pod Bijelim brijegom gdje je Zrinjski ugostio Slobodu i slavio 3:0, te proslavio šampionsku titulu. Pobjedu Plemića ispratilo je čak 10.000 gledalaca.

Posljednju domaću utakmicu Željezničara ove sezone protiv Radnika (2:1), pratilo je tek 4.000 gledalaca, dok je Krupa savladala Sarajevo (1:0) pred 1.200 gledalaca.

Vitez je na Otoci savladao Olimpik pred tek 150 gledalaca, a u duelu Mladost Doboj Kakanj i Metalleghe BSI ta brojka je iznosila 400.

U duelu Širokog Brijega i Čelika nije bilo gledalaca, s obzirom na kaznu Saveza Širokobriježanima od sedam utakmica.

Mostar: Zrinjski - Sloboda 10.000 

Sarajevo: Željezničar - Radnik 4.000

Krupa: Krupa - Sarajevo 1.200

Doboj Kakanj: Mladost - Metalleghe 400

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Olimpik - Vitez 150

Široki Brijeg: Široki Brijeg - Čelik bez gledalaca

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi