Sandro Gotal sve dalje od Grbavice

Iako je transfer bio dogovoren

Sandro Gotal sve dalje od Grbavice

Hrvatski napadač Sandro Gotal najvjerovatnije neće potpisati za Željezničar, saznaje SportSport.ba.

Gotal je u narednim danima trebao doputovati u Sarajevo i potpisati ugovor sa Plavim sa Grbavice a, iako se prethodno dogovorio sa čelnicima Željezničara, do realizacije transfera, kako se sada čini, ipak neće doći. 

Bivši napadač Hajduka je u međuvremenu dobio mnogo bolju ponudu iz Rumunije koju će, kako je istakao za SportSport.ba, najvjerovatnije i prihvatiti.

"U Želju vjerovatno neću doći jer sam dobio mnogo bolju ponudu iz Rumunije, gdje ću gotovo sigurno nastaviti karijeru. Ljudi iz Željezničara su se potrudili, ali ponuda iz Rumunije je ipak mnogo, mnogo izdašnija", rekao je Gotal za SportSport.ba.

Sandro Gotal je u razgovoru za naš portal više puta potvrdio da je bio blizu potpisa za Željezničar, ali je pred Plave postavio određene uslove koje u Željezničaru nisu mogli ispoštovati. Bez obzira na to, još uvijek niije isključeno da se desi još jedan preokret i da Gotal na kraju ipak obuče plavi dres.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj napadač koji ima hrvatski i austrijski pasoš posljednji put na našim prostorima je igrao 2014. godine. Za jednu sezonu provedenu na Poljudu je postigao 12 golova, no tadašnji trener Damir Burić ga nije vidio u svojim planovima i za svotu od 300.000 eura je uslijedio transfer u St. Gallen.  

Poslije epizode u Švicarskoj još je igrao za turski Malatyaspor (Turska), Piast Gliwice (Poljska) i Ashdod (Izrael).  

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi