Saopštenje FK Sarajevo povodom proteklog gradskog derbija

Nakon dešavanja na tribina oglasio se bordo klub

Saopštenje FK Sarajevo povodom proteklog gradskog derbija

E. Čaušević

Proteklog vikenda odigrane su utakmice prvog kola Premijer lige BiH, a najviše pažnje privukao je gradski derbi između Željezničara i Sarajeva.

Povodom nemilih dešavanja na tribinama stadiona Grbavica na proteklom 108. sarajevskom derbiju, FK Sarajevo je izdalo saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti.

"Cijeneći svaku aktivnost, koja za cilj ima poboljšanje infrastrukture, jednog od višegodišnjih, glavnih problema bosanskohercegovačkog fudbala, te znajući koliko je potrebno napora da se kvalitetno okonča infrastrukturalni projekat, obzirom na vlastita iskustva sa Trening centrom FK Sarajevo u Butmiru, izražavamo žaljenje za materijalnom štetom koja je učinjena od strane manjeg broja neodgovornih pojedinaca.

Veliki broj naših navijača je na utakmicu došao sa prevashodnim ciljem da pruži podršku voljenom klubu na prvom susretu u novoj sezoni.

Isključivo zajedničkim djelovanjem klubova, navijača i Saveza, nova sezona elitnog ranga bh. fudbala može postati prepoznatljiva u regiji i biti istinski kvalitetna i atraktivna za publiku, medije i sponzore, što je, vjerujemo zajednički cilj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U skladu sa važećim pravilnicima NS/FS BiH, FK Sarajevo će nadomjestiti FK Željezničar nastalu štetu u sektoru na tribini 'Sjever' stadiona Grbavica sa kojeg su navijači našeg Kluba posmatrali utakmicu", navodi se u saopštenju bordo kluba.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi