Saopštenje za javnost FK Krupa

Nakon teških optužbi

Saopštenje za javnost FK Krupa

Fudbaleri Krupe ove sezone najviše su pokazali u Prvoj ligi RS. Banjalučani su pod dirigentskom palicom iskusnog stratega Slobodana Starčevića na tri kola do kraja šampionata obezbijedili prvo mjesto, a samim tim i plasman u Premijer ligu BiH.

Krupa je nakon dosta uloženog rada, truda i odricanja stigla do istorijskog uspjeha, a u klubu ističu da je sve to rezultat višegodišnjeg sistematičnog rada Uprave, stučnog štaba i igrača.

Ipak, posljednjih dana u medijima i na društvenim mrežama sve su učestalije teške optužbe na račun ekipe iz Krupe na Vrbasu. Povodom toga ovaj kolektiv izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti.

"Fudbalski klub "Krupa" je osvajanjem titule u Republici Srpskoj i istorijskim plasmanom u Premijer ligu BiH, tri kola prije kraja prvenstvene trke, ostvario najveći uspjeh u svojoj istoriji koja je započeta da se piše 1983. godine. U ovaj rezultat uloženo je mnogo truda, znoja, napora, odricanja, novca, entuzijazma i ljubavi, stvorena je jedna pozitivna sportska priča, a paralelno sa takmičarskim uspjesima klub je rastao i organizaciono, građana je infrastruktura kojom malo koji kolektiv u Republici Srpskoj i BiH može da se pohvali. Zahvaljujući, u prvom redu, generalnom sponzoru koji je bio glavni oslonac u izrastanju našeg sportskog kolektiva ostvareni su snovi brojnih generacija, a naše malo mjesto dobilo privilegiju da se takmiči sa najkvalitetnijim klubovima u zemlji.

Nažalost, posljednjih dana od strane pojedinaca i određenih krugova u sportskoj javnosti želi da se plasira neistina i minimizira sve ono što je Fudbalski klub "Krupa" uradio u najupješnijoj sezoni svoje istorije. Deplasiranim lažima, teškom obmanom i nerezonskim argumentima naš klub se etiketira kao uzročnik posrnuća Fudbalskog kluba "Borac", a sve pokušava da se pretvori u dnevno-političku retoriku. 

Fudbalski klub "Krupa" ovakve insinuacije i nepoštene konstrukcije omalovažavanja, u kojima želi da se minimizira naš istorijski uspjeh, sa gnušanjem odbacuje jer ko želi da sagleda sve neoborive argumente oni govore suprotno.

Fudbalski klub "Krupa" i njen glavni sponzor pomagali su infrastrukturno, takmičarski i finansijski Fudbalski klub "Borac". Ustupali svoj teren za treniranje i utakmice seniora i omladinaca "Borca", uložili ne mala sredstva u njega da bi preživio u teškim uslovima i takmičio se, a sada se pokušava stvoriti atmosfera linča u Gradu Banjaluci zamjenom teza i lažima. Pojedinci i pojedini kolektiviteti to rade osmišljenom kampanjom pokušavajući da sve to prebace i na politički teren. To uglavnom rade oni koji fudbalu nikada ništa dali nisu.

U jednom trenutku, sagledavši realnost neodrživog stanja u Fudbalskom klubu "Borac", Fudbalski klub "Krupa" je ponudio rješenje o fuziji naša dva kolektiva za koje i sada smatramo da je bilo jedino ispravno jer bi se tim sredila situacija u "Borcu" i očistili nagomilani milionski dugovi. Zbog čega nije prihvaćen naš prijedlog i kome je on zaista smetao i danas nam je nejasno, ali smo, u ubjeđenju da je odbačena zdrava fudbalska platforma, okrenuli se nastavku izgradnje infrastrukture u Krupi na Vrbasu i uslova za takmičenje u Premijer ligi BiH koju smo postavili kao svoj takmičarski cilj.

Uspjeh Fudbalskog kluba "Krupa" nije ostvaren preko noći, za jednu sezonu, što je u fudbalu i nemoguće. Uspon našeg kluba započeo je 2009. godine kada smo od najnižeg ranga takmičenja, u najkraćem vremenu, sezonu za sezonu, stigli do prvoligaške scene u Republici Srpskoj. Takmičeći se prve sezone u ovom rangu bili smo vicešampioni i finalisti Kupa Republike Srpske. Druga sezona u Prvoj ligi je naša kruna rezultata.

Iskrena sportska javnost nam je čestitala na svemu onome što smo do sada uradili, a od mnogih pojedinaca, klubova i čelnika Fudbalskog saveza Republike Srpske dobili smo javne pohvale za organizaciju finalnog susreta Kupa protiv "Rudar Prijedora". To finale protiv Prijedorčana na našem stadionu u javnosti je prezentovano kao najorganizovanije u istoriji ovog takmičenja uz ono antologijsko iz 1995. godine. Takođe, srećni smo zbog aplauza i podrške od strane najvatrenijih navijača sarajevskog "Željezničara" koji su nas pozdravili kao šampione na stadionu Grbavica nakon utakmice Kupa BiH u kojoj je naš klub eliminisan iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi.

Svjesni smo da se uspjeh ovdje kod nas najteže prašta, ali želimo da upoznamo fudbalsku javnost da će Fudbalski klub "Krupa" i dalje biti na usluzi i raspolaganju svim fudbalskim klubovima, pa tako i 'Borcu', kao i u prethodnom periodu, jer želimo da gradimo iskrene i istinske mostove prijateljstva i saradnje. A "Borac" je naš najveći klub i želimo mu da se što prije vrati tamo gdje mu je i jesto -  Premijer ligu BiH. 

Na kraju želimo da kažemo da nas lažne optužbe i pokušaji destabilizacije neće zaustaviti u pozitivnoj fudbalskoj priči koju smo zaokružili titulom i plasmanom u Premijer ligu BiH, već naprotiv, biće nam još veći motiv za dodatni entuzijazam i ljubav prema fudbalu. Jer pred nama su nove stranice klupske istorije koje treba da ispišemo".

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi