Šapina: Ove sezone želimo afirmisati mlade igrače
Šapina (prvi s desna)

Novi šef struke NK Metalleghe za SportSport.ba

Šapina: Ove sezone želimo afirmisati mlade igrače

S. Mlaćo

Iako Sloboda još uvijek nije dobila licencu za narednu sezonu BH Telecom Premijer lige BiH, te tako još uvijek postoji mogućnost da naredne sezone u najjačem rangu bh. nogometa nastupa Metalleghe iz Jajca, u ovom klubu su za sada ipak podređeni novoj sezoni Prve lige Federacije BiH.

Danas je i zvanično odlučeno da će u narednoj sezoni funkciju direktora kluba i šefa stručnog štaba obavljati Romeo Šapina, vlasnik UEFA PRO licence koji je u minuloj sezoni Premijer lige bio pomoćnik Mate Neretljaka.

Jajčani će u Prvoj ligi Federacije nastupati u svom gradu, tačnije na Mračaju, a veliki broj igrača za sada je napustio klub. To su: Rašić, Zeba, Jakupović, Aletić, Vidaković, Vidović, Jovanović, Šarić, Deak, Jozić, Kovač, Savinović, Fejzić, Kuzmić i Karađuz.

U klubu su se tako odlučili posvetiti mladim igračima koji će dobiti priliku da pokažu svoje kvalitete, ali prije svega steknu prijeko pozrebno iskustvo.

"Zadržati ćemo par igrača iz prošle sezone, ali odlučili smo se na podmlađivanje ekipe. Naš cilj će biti opstanak u ligi, a sa nekim igračima pregovaramo, a neki će se pojaviti i na probi, pa ćemo sve vidjeti. Znate kako je, uvijek se može desiti da među tim igračima iskoči neki kvalitetan, ali da nam i dođe kvalitetan", kazao je za SportSport.ba ambiciozni Šapina.

"Bio sam pomoćnik Rahimiću, Totu i Neretljaku, sada će ovo za mene biti jedan iskorak. Nadam se da ćemo izboriti opstanak, a ići ćemo ka afirmaciji mladih igrača, ali i poboljšanju infrastrukture, što će nam svakako biti prioritet. Minula sezona nas je i finansijski dosta iscrpila. Vraćam se  na Mračaj te mislim da ćemo imati podršku naših navijača, te građana Jajca", dodao je Šapina.

Šapina je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio kadete i juniore NK Lučko, predpionire Branitelja, a zatim bio i prvi trener Branitelja. Nakon toga u sezoni 2008/10, te 2011/12 u Branitelju je bio trener juniora i kadeta, te voditelj škole nogometa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U sezoni 2013/14 obavljao je ulogu pomoćnog trenera i trenera u školi nogometa HNK Sloga Ljubuški, a zatim u sezoni 2015/16 uoči dolaska u Metalleghe bio glavni trener HNK Brotnjo Mostar.

Treba istaći da će priliku rada sa seniorskom momčadi Metalleghea dobiti i osam juniora tog kluba, što je svakako rijedak primjer u našoj zemlji, gdje šanse počesto dobiju isluženi nogometaši, koji ne donose uspješne rezultate, čak naprotiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi