Sarajevo - Zrinjski, Velež - Željezničar

Osmina finala Kupa BiH

Sarajevo - Zrinjski, Velež - Željezničar

A. Beganović

Danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izvršeno žrijebanje parova osmine finala Kupa BiH, a kao najzanimljiviji mečevi izdvajaju se dueli između Sarajeva i Zrinjskog  te Veleža i Željezničara.

Kuglice su danas odlučile da u osmini finala Kupa BiH gledamo dvostruki sarajevsko-mostarski duel. Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski u prvom susretu gostuje na Koševu, dok Velež u Vrapčićima dočekuje Željezničar.

Veoma interesantan duel biće i onaj između trenutno vodeće momčadi Premijer lige, banjalučkog Borca i Širokog Brijega. Obje ekipe nalaze se u sjajnoj formi pa je za očekivati dvije dobre fudbalske predstave.

Parovi osmine finala:
Sarajevo – Zrinjski
Travnik – Sloboda
Sloga (Uskoplje/G.Vakuf) - Rudar Prijedor
Modriča - Sloga (Doboj)
Borac - Široki Brijeg
Leotar – Olimpik
Velež – Željezničar
Pobjedik utakmice Čelik – Krajina - Slavija

Shodno propozicijama osmina finala Kupa Bosne i Hercegovine igra se po dvostrukom kup-sistemu, a prve utakmice na rasporedu su 30. 09 2009., dok su revanši sedam dana kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.