Sarajevo 12 godina bez pobjede na Bilinom polju

Statistika na strani Zeničana

Sarajevo 12 godina bez pobjede na Bilinom polju

D. Kurbegović

Polako se bliži nastavak Premijer lige BiH, a već na samom startu očekuje nas dosta dobrih utakmica od kojih se ističe ona u Zenici.

Stari rivali Čelik i Sarajevo u derbiju nastavka prvenstva pokušat će zadovoljiti sve ljubitelje nogometa, koji dođu na Bilino polje, ali i one koji budu utakmicu gledali preko malih ekrana.

Čelik u nastavak ulazi rasterećen kada je u pitanju prvenstvo, jer su puno zaostali za timovima iz samog vrha,  a imaju i dovoljan broj osvojenih bodova da ne moraju strahovati za opstanak.

Sarajevo s druge strane doživljava lijepe trenutke, počevši od organizacionog i trenerskog, pa do igračkog kadra. Sarajlije su dovele nekoliko strašnih igrača i u drugi dio prvenstva ulaze s možda najboljom premijerligaškom ekipom.

Malo ćemo se dotaći i statistike između ova dva kluba, kada su u pitanju utakmice na Bilinom polju. Sarajevo je od završetka rata pa do danas na Bilinom polju,  uzimajući obzir i utakmice Kupa, odigralo 24 utakmice, a podatak da su slavili samo dva puta dovoljno govori koliko im je teško igrati u Zenici.

Sarajevo je posljednji put na Bilinom polju slavilo prije 12 godina, u sezoni 2000/01, kada su bordo momci pobijedili Zeničane rezultatom 0:3, uz dva gola Edina Šaranovića, te jedan Fuada Šašivarevića. Kako se igra zajednička Premijer liga, ekipa s Koševa u Zenici je gostovala 11 puta i nikada nije pobijedila, Čelik je slavio šest puta, dok je u pet navrata završeno bez pobjednika, gol razlika je 16:9 u korist Zeničana.

U posljednjoj utakmici na Bilinom polju, Čelik je u sjajnoj igri i atmosferi porazio Sarajlije rezultatom 3:2, uz tri gola Saše Kajkuta, dok su za Sarajevo pogađali Emir Hadžić i Alen Melunović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednja utakmica ova dva tima odigrana na stadionu Koševo jesenas završena je ubjedljivom pobjedom Sarajeva rezultatom 3:0, uz dva gola Nikole Komazeca, te jedan Asmira Suljića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.