Ahmetović za pobjedu Sarajeva, prvi domaći poraz Krupe

15. kolo Premijer lige

Ahmetović za pobjedu Sarajeva, prvi domaći poraz Krupe

Krupa i Sarajevo su danas u Krupi na Vrbasu odigrali svoj meč 15. kola Premijer lige BiH, a na kraju su se radovali gosti koji su slavili sa 1:0.

Odigravanje ove utakmice otežavao je jak vjetar, koji je u prvom poluvremenu bio Krupin saveznik. Uvodni dio susreta protekao je bez uzbuđenja, a prvi udarac u okvir gola bilježimo u 25. minuti kada je Kajkut sa velike udaljenosti snažno šutirao, ali je Pavlović odbranio. Malo nakon toga vrlo loš pokušaj Harisa Duljevića, da bi u 31. minuti uslijedila stopostotna prilika za bordo tim.

Duljević je lijepo uposlio Ahmetovića, ali je golman domaćih bio oprezan i 'pročitao' namjeru napadača bordo tima koji ga je pokušao driblati. Mogla je i Krupa do vodstva, ali je Novaković u posljednji trenutak reagovao ispred Jašarevića koji je bio pred golom Pavlovića. Čomor je u 36. minuti šutirao sa velike udaljenosti i, zahvaljujući jakom vjetru, malo je nedostajalo da lopta prevari golmana Sarajeva. Ipak, od svega samo gol aut. 

Do kraja prvog poluvremena, Sarajevo je imalo još jednu priliku ali je pomoćni sudac signalizirao ofsajd kada je Hebibović krenuo prema golu domaćeg tima. 

Početak drugog poluvremena protekao je u boljoj igri Sarajeva, koje je u 51. minuti imalo veliku priliku preko Ahmetovića. Napadač Sarajeva je snažno šutirao sa desetak metara ali je bio nedovoljno precizan da ugrozi gol Kutića.

Uslijedio je period igre u kojem je viđeno mnogo prekršaja i žutih kartona, ali pravih prilika nije bilo sve do finiša utakmice kada su uslijedila uzbuđenja. Igrao se 78. minut kada je bordo tim stigao do vodstva. Duljević je dobro ubacio, Ahmetović i Vukotić su bili u skoku a napadač Sarajeva je glavom savladao golmana domaćih i donio slavlje navijačima svog kluba.


Samo dvije minute nakon toga, gosti su mogli riješiti pitanje pobjednika ali je golman Krupe Kutić odbranio pokušaje Duljevića i Hebibovića. Sarajevo je u 83. minuti ostalo s igračem manje zbog drugog žutog kartona Perice Ivetića. Potom je Kajkut iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara šutirao preko gola Pavlovića i upropastio dobru šansu za izjednačenje.

Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, pa je Sarajevo nanijelo Krupi prvi domaći poraz u ovoj sezoni i proslavilo vrijednu pobjedu kojom je izbilo na treće mjesto na tabeli Premijer lige.

Premijer liga, 15. kolo:

Krupa - Sarajevo 0:1 (Ahmetović 78')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Kutić, Redžić, Jašarević, Ljubenović, Kajkut, Milutinović, Vukotić, Čomor, Mijić, Aleksić, Milanović

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Novaković, Duljević, Crnkić, Hebibović, Balić, Mihojević, Bekić, Ahmetović, Ivetić

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije