Sarajevo deklasiralo Radnik, četiri gola Smajlagića
Foto: FK Sarajevo

Prijateljska utakmica

Sarajevo deklasiralo Radnik, četiri gola Smajlagića

Fudbaleri Sarajeva danas su u Trening kampu u Butmiru odigrali prijateljski meč sa Radnikom iz Hadžića.

Ovaj susret je Husrefu Musemiću poslužio za uigravanje tima za predstojeće premijerligaške izazove, a kombinovani sastav Sarajeva na kraju je slavilo s uvjerljivih 7:0. 

Od prve minute Sarajevo je nametnulo ofanzivan ritam igre i pred golom gostiju iz Hadžića su se nizale prilike. U 11. minuti Hodžić je šutirao pored stative, a potom i Hebibović, da bi u 25. minuti nakon udarca Velkoskog prečka spriječila slavlje Sarajeva. Promjene rezultata nije bilo do 31. minute, kada su domaći golom Anđušića stigli do gola, ujedno i jedinog u prvom poluvremenu. 

Na otvaranju drugog dijela Musemić je izvršio nekoliko izmjena, što je dodatno razigralo ekipu, pa je u 55. minuti Sarajevo preko Hadžića povećalo vodstvo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku utakmice Sarajevo je dodatno napunilo mrežu Radnika. Do 66. minute tri pogotka je uspio postići Smajlagić, zatim je na 6:0 s bijele tačke povisio Hadžić, da bi Smajlagić u samom finišu postavio konačan rezultat. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi