Sarajevo dominiralo, ali nije uspjelo pobijediti Vitez

Remi na Piroti

Sarajevo dominiralo, ali nije uspjelo pobijediti Vitez

M. Šljivak

Vitez je u prvom susretu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine u Travniku dočekao ekipu Sarajeva, a na kraju pobjednika nije bilo 1:1.

Sarajevo je bilo bolji rival u prvom poluvremenu. Imali su više od igre, ali je ipak Vitez prvi stigao do gola u ovom susretu.

Igrača se 19. minuta kada golman Sarajeva Abdihodžić u kaznenom prostoru ruši Dilavera, a sudija pokazuje na penal. Precizan izvođač je Pranjković za vodstvo Viteza od 1:0.

Izabranici Hurefa Musemića su nakon primljenog gola nastavili sa boljom igrom. Huseinbašić je imao dobru priliku u 26. minuti, ali je golman domaćih Živković odlično odbranio. Do kraja prvog poluvremena još nekoliko dobrih pokušaja za Sarajevo, ali promjene rezultata nije bilo, te se vodstvom Viteza otišlo na odmor.

Husref Musemić je izvršio tri već početkom drugog poluvremena, a do zasluženog izjednačenja bordo tim stiže u 60. minuti susreta. Karić je uposlio Todorovića, koji glavom pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Karić je u 66. minuti imao dobar pokušaj prema Živkoviću, ali je golman Viteza odlično odbranio, da bi na drugoj strani dvije minute kasnije Abdihodžić odbranio udarac Šantića. Imali su gosti iz Sarajeva još nekoliko dobrih pokušaja. Huseinbašić je pogodio prečku u 81. minuti, a bolje igra na kraju nije krunisana pobjeedom, pa je ostalo 1:1 do kraja susreta.

Revanš susret se igra na Koševu za 14 dana.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.