Sarajevo gostuje u Vitezu, Željo dočekuje Travnik

Pretposljednje kolo PL BiH

Sarajevo gostuje u Vitezu, Željo dočekuje Travnik

Ostala su još samo dva kola do kraja sezone u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Kolo po kolo, iz utrke za titulu otpadali su Široki Brijeg i Zrinjski, a u igri za naslov su ostala samo dva kluba - Sarajevo i Željezničar. Bordo tim ima bod više u odnosu na svoje najljuće rivale, ali taj bod je u ovom trenutku zaista velik.

Sarajevu danas predstoji prva od dvije "meč lopte". Ekipa Dženana Uščuplića gostuje u Vitezu oslabljenom domaćinu, koji u ovoj utakmici neće moći računati na veliki broj igrača, a timu je čak pridruženo devet juniora. Sa druge strane, bordo tim je kompletan i u meč s pravom ulazi kao favorit. Iako se Vitez grčevito bori za opstanak i ovu utakmicu doživljava maksimalno ozbiljno, Sarajevo se uzda u objektivno veći kvalitet i veliku podršku svojih pristalica na ovom gostovanju.

Željezničar će na svojoj Grbavici dočekati Travnik. Plavi su remijem na Koševu matematički obezbijedili plasman u Evropu i time ispunili svoj primarni cilj za ovu sezonu, ali će se u Dolini ćupova sasvim sigurno osluškivati rezultat iz Viteza. Travnik dolazi da se nadigrava, ali je pitanje koliko mogu napraviti protiv tima koji već petnaest ligaških utakmica ne zna za poraz. Želji se vraćaju Memija i Beganović, dok će ovaj meč propustiti neki prvotimci poput Turkovića i Zeljkovića.

Pod Bijelim brijegom će se sastati Zrinjski i Olimpic. Plemići su posustali iz borbe za titulu, ali imaju imperativ pobjede koja bi ih približila Evropi. Olimpic svoju utakmicu sezone igra u srijedu, pa je teško vjerovati da im je meč u Mostaru od prevelike važnosti.

Četvrtoplasirani Široki Brijeg ide u goste Slaviji, a taj meč bi mogao biti jedan od zanimljivijih u ovom kolu. Dok se tim iz Istočnog Sarajeva spletom okolnosti našao u teškoj borbi za opstanak, ista sudbina je zadesila i Širokobriježane koji su od gotovog napravili veresiju. Ekipi sa Pecare je Evropa i više nego upitna, pa će im meč na Gradskom stadionu biti izuzetno važan.

I ostale utakmice sa sobom donose neizvjesnost. Zvijezda još uvijek ima minimalne šanse da izbori opstanak, a u Gradačcu će dočekati Velež koji je odavno u sigurnoj zoni. Pretposljednji tim na tabeli Mladost iz Velike Obarske gostuje u Tuzli ekipi Slobode, koja je u sličnoj situaciji kao i Velež. Tuzlaci do kraja sezone nemaju šta izgubiti, pa je imperativ pobjede u ovom susretu svakako više na strani gostiju.

Borac na svom terenu dočekuje Drinu, kojoj također 'gori pod nogama', dok Radnik i Čelik u Bijeljini igraju meč koji bi mogao mnogo toga odlučiti. Domaći tim bi se pobjedom na milimetar približio opstanku u Premijer ligi, dok Čelik ne želi prekinuti pozitivni niz od osam utakmica bez poraza.

Sve utakmice današnjeg programa su na rasporedu s početkom od 17 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga, 29. kolo:

Borac - Drina
Vitez - Sarajevo
Radnik - Čelik
Slavija - Široki Brijeg
Sloboda - Mladost
Željezničar - Travnik
Zrinjski - Olimpic
Zvijezda - Velež

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.