Sarajevo i Široki odigrali meč uz fer i sportsko nadmetanje

Promocija omladinskog fudbala na Butmiru

Sarajevo i Široki odigrali meč uz fer i sportsko nadmetanje

O. Lekić

U Trening Centru FK Sarajevo jučer je odigrana uzvratna utakmica 1/2 finala Omladinskog Kupa BiH. Juniori Akademije FK Sarajevo dočekali su vršnjake Širokog Brijega, nakon što je prvi susret odigran u Hercegovini završen bez pobjednika, također 1:1.

Tako je bilo i jučer, dvije kvalitetnom približno jednake ekipe su prikazale veliki voljni momenat, te su se ravnopravno borili tokom svih devedeset minuta, fer i kokrektno, za primjer mnogima.

Mustafić je doveo Sarajevo u vodstvo, da bi nekoliko minuta poslije u drugom dijelu susreta Jurić izjednačio. Pitanje pobjednika odlučeno je u izvođenju penala, gdje je talentovani golman Sarajeva Vladan Kovačević uspješno odbranio dva penala Širokobriježanima i odveo Sarajevo u finale, gdje će igrati protiv Krupe.

Sam susret ponudio je na momente odličnu igru, zasigurno kvalitetniju nego na pojedinim seniorskim susretima koje možemo gledati svakog vikenda, a pored dosta dobre fudbalske partije, nismo mogli da ne primijetimo izvrsnu organizaciju samog susreta. Zaista, rijetko je, gotovo nezapamćeno da na utakmicu juniorskog ranga prisustvuje službeni spiker, te moderan semafor, kojeg gledaoci domaćih utakmica Sarajeva mogu vidjeti na nekim većim utakmicama Bordo kluba, poput nedavno odigranog susreta protiv Zrinjskog. Zasigurno, ovakav vid promocije omladinskog fudbala u BiH je dobrodošao i vrijedan spomena.

Zanimljivo je da će upravo seniori pomenuta dva kluba 10. i 17. maja tekuće godine odigrati susrete finala Kupa BiH, a ne bi bilo iznenađujuće da glavni treneri Sarajeva i Širokog Brijega u svoj kadar upravo uvrste nekoga od talentovanih juniora, koje imaju kako jedni, tako i drugi.

Finale Omladinskog kupa BiH na rasporedu je početkom mjeseca maja i za razliku od seniorskog takmičenja, igrati će se samo jedna utakmica i u to u Trening Centru Nogometnog/ Fudbalskog Saveza BiH u Zenici.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije