Sarajevo i Željo u ulozi favorita, Velež sanja prvi trijumf

Šesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Sarajevo i Željo u ulozi favorita, Velež sanja prvi trijumf

Nakon što su sinoć Zrinjski i Čelik odigrali prvu utakmicu šestog kola Premijer lige BiH, u naredna tri dana će biti odigrano preostalih sedam susreta.

Drugoplasirana Sloboda će danas u 17 sati na Tušnju dočekati Vitez, dok će u istom terminu svoj meč u Zvorniku odigrati Drina i Borac. U Slobodi ne bježe od uloge favorita, a Husref Musemić je najavio pobjedu.

U nedjelju su na rasporedu četiri utakmice, a od 17 sati će se sastati Mladost i Željezničar, Sarajevo i Rudar, te Travnik i Slavija.

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja još uvijek nije uspjela upisati pobjedu u elitnom rangu bh. fudbala. Njihov sljedeći protivnik baš i nije prava prilika za prekid serije bez pobjede, ali su iz Kaknja najavili veliku borbu za bodove. Sa druge strane, Željezničar je nakon uvodna dva poraza pronašao svoj ritam i polako napreduje ka gornjem vrhu tabele i favorit je u Zenici.

Sarajevo je pod imperativom pobjede protiv Rudara, a navijači bordo tima se nadaju povratku na pravi kolosijek. Iza bordo tima je turbulentan period koji je, osim skromnih rezultata, obilježila i suspenzija Samira Radovca. Rudar je dobro otvorio sezonu, i za njih bi bilo kakav ishod osim poraza bio ravan pobjedi.

Travnik će na Piroti dočekati Slaviju, protiv koje će tražiti treću domaću pobjedu u sezoni. Tim iz Istočnog Sarajeva je uvezao dvije uzastopne pobjede i nalazi se u vrhu tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji meč nedjeljnog programa rezervisan je za hercegovački derbi, u kojem će na Pecari od 19 sati snage odmjeriti Široki Brijeg i Velež. Dok Široki bilježi solidan start sezone, Velež se nalazi u pravoj dubiozi. Mostarci su, uz Mladost, jedini tim koji u dosadašnjih pet kola nije upisao pobjedu. Gledajući trenutnu situaciju, teško da će se to promijeniti i nakon sutrašnje utakmice.

Olimpic i Radnik će u ponedjeljak u 17 sati započeti posljednju utakmicu šestog kola Premijer lige. Vukovi su u prošlom kolu napokon slavili, a protiv tima iz Bijeljine žele upisati drugu vezanu pobjedu. Radnik je ekipa koja tradicionalno igra dobro protiv najjačih klubova u ligi, pa se stoga i na Koševu očekuje njihova kvalitetna predstava.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.