Sarajevo i Zrinjski se okliznuli, važan trijumf Čelika

Post festum šestog kola PL BiH

Sarajevo i Zrinjski se okliznuli, važan trijumf Čelika

Dvanaest bodova osvojili su gostujući timovi u šestom kolu Premijer lige BiH. Neki od favorita su zakazali, što se posebno odnosi na Sarajevo i Zrinjski.

Sarajlije su na svom Koševu ispustile dva neplanirana boda u duelu sa Travnikom, dok su manjak sreće i kardinalna greška Zrinjski koštale prvog poraza sezone u Tuzli.

Široki Brijeg nakon šest kola zauzima lidersku poziciju, igra u posljednje vrijeme dobro i želi nastaviti sa pobjedama. Borac je na meču sa Širokobriježanima imao prednost, ali je Slavko Brekalo svojim pogotkom Širokom donio zaslužen bod i lidersku poziciju.

Zvijezda ni nakon šest kola ne zna za trijumf. Zmajevi su nakon dobrog izdanja protiv Olimpica i solidnog izdanja na Pecari oružje položili pred Slavijom koja je nastavila sa dobrim igrama i rezultatima i koja nakon šest kola na iznenađenje kompletne bh. fudbalske javnosti zauzima mjesto u samom vrhu tabele.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U jednom od derbija Olimpic je otkinuo bod kod favorizovanog Veleža koji je ostao na svega dvije pobjede u šest mečeva, dok je derbi začelja između Viteza i Radnika pripao domaćem timu.

Važne gostujuće pobjede ostvarili su Željezničar u Zvorniku kod Drine, odnosno Čelik na gostovanju kod Mladosti u Bijeljini čime su izabranici Nizaha Hukića pobjegli iz opasne zone i uhvatili priključak za sredinom tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.