Uzvrat osmine finala Kupa BiH

Sarajevo ima budućnost, omladinci srušili Slaviju

E. Škorić

Sarajevo je u revanšu osmine finala Kupa BiH savladalo Slaviju s 3:1.

Sarajevo je u prvoj utakmici, koja se odigrala u Lukavici, bilo bolje sa 4:1, pa je trener Miodrag Ješić danas šansu dao mnogim rezervistima i omladincima, koji su imali priliku da se dokažu pred solidno popunjenim tribinama stadiona Koševo.

Prvu šansu imali su domaći, kada je u sedmoj minuti danas odlični  Osmanović pogodio prečku, a u 19. minuti Lučić sjajno brani udarac Kovačevića nakon ubačaja iz kornera.

U 21. minuti Vejnović postiže eurogol za vodstvo Slavije. Ikande je bio neprecizan u 23. minuti, zatim Lučić spašava svoj gol nakon što je Osmanović u 35. izašao jedan na jedan. 

U finišu prvog dijela domaći su izjednačili, a nakon sjajne akcije i upošljavanja Čatakovića, mladi Adnan Osmanović je pogodio. Ovaj mladi napadač dobio je priliku i protiv Veleža i čini se da Ješić na njega ozbiljno računa, te da posjeduje kvalitet koji je neophodan za igranje na najvišoj razini.

Sarajevo je u nastavku kontrolisalo utakmicu, bilo opasnije, pa samim tim postiglo još dva gola za sigurnu pobjedu. Mladi Herić je na ubačaj Okića s lijeve strane u 64. pogodio za 2:1. U finišu velika šansa za Ikandea, no pogodio je vanjski dio mreže, a potom član kadetske selekcije Sarajeva, Veladžić u finišu postavlja konačnih 3:1.

Sarajevo - Slavija 3:1 (Osmanović 43, Herić 62, Veladžić 89 / Vejnović 21)

SARAJEVO: Plakalo, Kadušić, Kovačević, Okić, Hebibović, Mihojević, Osmanović, Kallasi, Ikande, Herić, Čataković.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

SLAVIJA: Lučić, Ristić, Zeba, Rovčanin, Grujičić, Vejnović, Jovanović, Arsenijević, Barić, Marković, Kartal.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.