"Sarajevo ima snagu i kvalitet, Željo se ne smije otpisati"

Safet Sušić i Meša Baždarević o veznjacima gradskih rivala

"Sarajevo ima snagu i kvalitet, Željo se ne smije otpisati"

U danima kada se grad na Miljacki dijeli na plavu i bordo boju, mnogi se s nostalgijom prisjete popularnog skeča legendarnih Nadrealista koji su na sebi svojstven način opisali istinsku atmosferu sarajevskog derbija i tadašnje heroje tima sa Koševa, odnosno Grbavice.

Vjerovatno ne postoji osoba koja nije pogledala ljubavnu priču u više epizoda pod nazivom: "Sejo i Seada". 

"U jednoj dalekoj zemlji iza sedam mora i sedam gora živjeli su Sejo i Seada. Oni su se mnogo voljeli i živjeli jedno za drugo. Sanjali o jednoj usamljenoj kućici na vrhu brijega, gdje će oni sretno živjeti sa sedmero djece, imati puno para, vikendicu na Palama i dva automobila. Ali avaj, njihova ljubav bila je zabranjena, njeni su navijali za Želju, a njegovi za Sarajevo," početak je to priče iz TLN u kojoj je trebalo biti odlučeno kako će se njihovo dijete zvati. Safet ili Meša. 

Safet Sušić i Mehmed Baždarević fudbaleri su koji su ostavili najveći trag u dva sarajevska kluba tokom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Upravo Baždarević i Sušić su analizirali vezni red obje ekipe za čitaoce portala SportSport.ba

"Sarajevo ima iskusnu i kvalitetnu ekipu, što se može primijeniti i na vezni red. Bit će teška utakmica, pogotovo jer obje ekipe dobro stoje na tabeli. Sarajevo ima više iskustva i kvalitete, ali ne bih im dao veliku prednost, jer Željo zbog svoje mladosti i drskosti koju je pokazao kroz historiju svog postojanja, može mnogo toga napraviti," rekao je Baždarević. 

"Sarajevo ima bolju i kvalitetniju ekipu. Dosta stranaca i Sarajevo u ovu utakmicu svakako ulazi kao kvalitetnija ekipa. Sarajevo mora ići na pobjedu kako bi ostalo u utrci za titulu. Sa druge strane Željezničar igra kući i kada se sve to uzme u obzir možda smo najbliži neriješenom rezultatu. Ja bih iskreno želio da to bude dobra utakmica sa dosta golova," kaže Sušić.

Učinak veznjaka Sarajeva u dosadašnjih 12 kola: 

Gojko Cimirot odigrao je svih 11 utakmica za Sarajevo u dosadašnjem toku sezone. Skupio je 926 minuta, što znači da je u prosjeku igrao 84 minute po susretu. Na dosadašnjih 11 susreta skupio je i dva žuta kartona i prijeti mu opasnost od suspenzije. Nije se upisivao u strijelce. 

Samir Radovac odigrao je deset utakmica u dresu Sarajeva ove sezone. Skupio je 663 minute, što znači da je u prosjeku igrao 66 minuta po susretu. Baš kao i Cimirotu i njemu prijeti opasnost od suspenzije. Uspio se ove sezone upisati i u listu strijelaca, a pogodak je postigao Olimpicu u osmom kolu.

Miloš Stojčev odigrao je svih 11 utakmica za Sarajevo ove sezone, a skupio je 779 minuta, što je u prosjeku 70 minuta po susretu. Stojčev također ima dva žuta kartona, baš kao i njegovi saigrači iz veznog reda. Ove sezone u prvenstvu postigao je jedan pogodak, u četvrtom kolu protiv Mladosti iz Velike Obarske. 

Učinak veznjaka Željezničara u dosadašnjih 12 odigranih kola: 

Tomislav Tomić odigrao je deset utakmica ove sezone i u plavom dresu skupio je 890 minuta, što je 89 minuta u prosjeku po utakmici. Već je odradio suspenziju zbog žutih kartona, a dosada ih je skupio četiri. Postigao je i tri gola ove sezone, na duelima sa Radnikom, Drinom i Veležom. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Eldar Hasanović ove sezone je odigrao devet susreta u dresu Željezničara. Skupio je 666 minuta, što je u prosjeku 74 minute po utakmici. Nije zaradio niti jednu javnu opomenu, a nije uspio ni zatresti mrežu protivnika. 

Damir Sadiković ove sezone odigrao je svih deset utakmica za Željezničar. Skupio je 620 minuta, što je u prosjeku 62 minute po utakmici. Uspio se i tri puta upisati u listu strijelaca, a pogađao je protiv Olimpica, Radnika i Mladosti iz Velike Obarske. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije