Sarajevo ispred Željezničara i Zrinjskog

Na UEFA-inoj klupskoj rang listi

Sarajevo ispred Željezničara i Zrinjskog

A. Beganović

Evropska fudbalska federacija (UEFA) objavila je listu najboljih klubova koja se temelji na rezultatima u Ligi prvaka i Evropskoj ligi u posljednjih pet sezona.

Na vodećem mjestu nalazi se Manchester United sa 131.807 bodova, odmah iza Crvenih vragova je Barcelona sa 129.552 boda, dok je na 3. mjestu Chelsea sa 109.807 bodova.

Od bosanskohercegovačkih klubova najbolje stoji Sarajevo, koje se nalazi na 244. mjestu sa 4.183 boda, zatim slijede Željezničar i Zrinjski koji se nalaze na 267., odnosno 268. mjestu sa 3.683 boda.

Borac se nalazi na 286. mjestu sa 3.183 boda, Široki Brijeg je 298. sa 2.933 boda, dok je Slavija sa 2.683 boda.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.