Sarajevo jače i od lošeg terena, dva 'komada' Benke u debiju

Zvijezda - Sarajevo 0:3

Sarajevo jače i od lošeg terena, dva 'komada' Benke u debiju

Iako je teren stadiona Banja Ilidža u Gradačcu ličio više na sve drugo nego li na fudbalski travnjak, to nije spriječilo fudbalere Sarajeva da u prvoj utakmici nastavka BH Telecom Premijer lige savladaju Zvijezdu sa 3:0.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su domaći igrači. U 15. minuti Ermin Gadžo je dobio odličnu loptu, bio je sam na drugo stativi, ali je sa svega pet metara loše šutirao te je lopta otišla daleko od okvira gola Dejana Bandovića.

Samo dvije minute kasnije Zvijezda je kažnjena za svoj promašaj. Nemanja Bilbija je iz jednog slobodnog udarca sa desne strane ubacio u šesnaesterac, a najvisočiji je bio Amer Bekić koji je glavom pogodio za vodstvo Sarajeva i veliku radost navijača gostujućeg tima koji su u velikom broju stigli u Gradačac.

Radost navijača Sarajeva nije s ni stišalo kako treba, a izabranici Mehe Kodre udvostručili su svoje vodstvo. U 20. Bilbija je izveo korner sa lijeve strane. Ubacio je na prvu stativu, sa koje je Bekić sjajnim potezom petom loptu prebacio na drugu stativu, a Leon Benko bio je najsnalažljiviji i loptu glavnom poslao u mrežu golmana Zvijezde Kemala Hadžića. Hrvatski napadač nije mogao zaželjeti ljepši debi, postigao je gol u svom zvaničnom debiju u dresu Sarajeva.

Ordagić je u 30. minuti probao sa vrha šesnaesterca, ali je Ivan Tatomirović, novi kapiten Sarajeva, izblokirao njegov udarac nakon čega je lopta završila u korneru.

U samom finišu utakmice Stojanov je imao dobru priliku za domaće. Centarfor Zvijezde šutirao je glavom nakon ubačaja Fačića ali je Bandović bio siguran.

Drugo poluvrijeme počelo je prilikom domaćih, a u 52. minuti kapiten domaćih, Mehmedalija Čović, sa svega par metara pogađa malu mrežicu Bandovićevog gol, ali sa vanjske strane. Na suprotnoj strani Puzigaća je šutirao sa deset metara pored gola.

U 64. Fačić je iz skraćenog kornera šutirao direktno u gol, ali je Badović loptu ispod prečke izbacio u korner. Samo dvije minute kasnije Benku je dobro proigrao Bilbija, ali je Hadžić ispred njega izbacuje loptu iz svog šesnaesterca.

U 72. minuti petarda je eksplodirala nedaleko od trenera Zvijezde, Petra Šegrta, a glavni arbitar Edin Jakupović nakratko je prekinuo utakmicu. Nakon ukazivanja pomoći šefu struke domaćeg tima susret je nastavljen.

Sjajnu partiju u zvaničnom debiju u dresu Sarajevo Leon Benko je krunisao fenomenalnim golom u 77. minuti utakmice kada je lobovao domaćeg golmana sa nekih 20-ak metara. Hrvatski napadač opravdao je epitet velikog pojačanja za Bordo tim, a ljepši debi nije mogao ni sam režirati.

U 87. minuti dobru priliku za Sarajevo imao je Haris Duljević, ali je njegov udarac sa nekih desetak metara otišao pored lijeve stative gola Zvijezde.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Minut prije kraja Haračić je atraktivno pokušao 'makazicama', ali lopta je završila pored gola nekih 30-40 centimetara, a nedugo zatim još jedan udarac je prošao tik pored okvira gola Sarajeva, koje je na kraju sasvim zaluženo upisalo prva tri boda na startu proljetnog dijela sezone.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.