Sarajevo na korak od četvrtfinala Kupa

Kup BiH

Sarajevo na korak od četvrtfinala Kupa

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva savladali su Kozaru s 3:1 u prvom susretu osmine finala Kupa BiH.

Sarajevo je u nešto izmijenjenom sastavu na slabo posjećenom Koševu ugostilo Kozaru. Bordo tim je kontrolisao stvari na terenu, bio bolji čitavu utakmicu, no gosti iz Gradiške uspjeli su da postignu jedan pogodak.

Domaćin je već u osmoj minuti postigao pogodak. Hebibović je iskoristio gužvu u petercu Kozare, te loptu smjestio u mrežu nemoćnog Mančića.

I nakon tog gola Sarajevo je počelo da niže prilike, ali se Kozara uspješno branila, pa se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 1:0.

U osmoj minuti nastavka mladi Mihojević je iz daljine pogodio za 2:0, te je Sarajevo došlo na korak od četvrtfinala Kupa. Tako se bar činilo u tim trenucima, a onda je u 55. minuti Petković smanjio na 2:1.

Trener Mehmed Janjoš dao je u nastavku šansu Ahmetoviću i Rustemoviću. Dobru šansu za bordo tim u 68. minuti nije iskoristio Balić, krivac kod jedinog gola Kozare. Potom je Mihojević pogodio stativu.

Kozara se branila svim silama, ali nije izdržala. Rustemović je u 82. minuti glavom pogodio za 3:1 i približio bordo tim četvrtfinalu Kupa, iako će ove ekipe za sedam dana odigrati revanš.

Sarajevo - Kozara 3:1 (Hebibović 8, Mihojević 53, Rustemović 82/ Petković 55)

Sarajevo: Adilović, Kadušić, Sarić, Husejinović, Hebibović, Balić, Radovac, Mihojević, Anđušić, Ivetić, Am. Bekić. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kozara: Mančić, Marinković, Komljenović, Makitan, Petrović, Popović, Majetić, Marin, Popović, Petković.


Sarajevo - Kozara 1:0 by goloviliga
FK Sarajevo - FK Kozara 20 Mihojević by goloviliga
FK Sarajevo - FK Kozara 21 Petković by goloviliga
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi