Sarajevo na Piroti poraženo od Krupe

Prijateljska utakmica

Sarajevo na Piroti poraženo od Krupe

Sarajevo je danas na stadionu Pirota poraženo u prijateljskoj utakmici od Krupe rezultatom 3:1. 

Za Sarajevo je ovo ujedno bila generalna proba pred prvi susret 1. pretkola Evropske lige protiv Zarije, a iz bordo kluba su donijeli odluku da meč bude zatvorenog tipa kako bi spriječili Moldavce da pošalju svoje skaute i dodatno analiziraju bh. predstavnika. 

Više razloga za slavlje na kraju je imala Krupa koja je slavila rezultatom 3:1. Izabranici Slobodana Starčevića do vodstva su došli već u šestoj minuti kada je Milutinović sa 20 metara matirao Pavlovića. 

Nakon primljenog pogotka Sarajevo je preuzelo blagu inicijativu i pred golom Krupe su se nizale prilike. Pokušavali su Novaković i Ahmetović, međutim nijedan od pokušaja nije završio u golu, što je potom došlo na naplatu. Krupa je preko Dabića udvostručila prednost, da bi svega dvije minute kasnije treći pogodak postigao Aleksić. 

Do kraja poluvremena Sarajevo je uspjelo izjednačiti. Igrala se 40. minuta kada je Aleksić pogriješio, a Sarić na dodavanje Crnkića pogodio za smanjenje prednosti Krupe. Pri rezultatu 3:1 se ujedno i otišlo na odmor. 

U nastavku je izvršen veliki broj izmjena. Na terenu je dosta bolje djelovalo Sarajevo, ali većih prilika nije bilo sve do 70 minute. Rahmanović je dobro šutirao sa 25 metara, ali lopta odlazi pored gola, baš kao i nakon Lelićevog pokušaja tri minute kasnije. 

U 82. minuti Sarajevo je nakon dobre akcije moglo smanjiti prednost. Pidro je sa lijeve strane centrirao, a nakon što je sa osam metara šutirao Smajlagić, golman Krupe je sjajno odbranio. 

Do kraja meča nije bilo promjena, pa je konačni rezultat ostao 3:1 za Krupu. 

Prijateljska utakmica:

Sarajevo - Krupa 1:3

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Novaković, Mihojević, Bekić, Hebibović, Ivetić, Sarić, Radovac, Crnkić, Ahmetović.

FK Krupa: Fejzić, Palić, Jašarević, Aleksić, Vukotić, Redžić, Milutinović, Barić, Dabić, Ljubenović, Koljić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi