Sarajevo nadigralo Borac u Banjoj Luci

Zaslužen trijumf bordo tima

Sarajevo nadigralo Borac u Banjoj Luci

E. Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su nogometaši Sarajeva u Banjoj Luci u drugom kolu BH Telecom Premijer lige BiH. Nadigrali su domaći Borac i na kraju, potpuno zasluženo, slavili s 3:1. 

Na igračima Sarajeva kao da se nije niti primijetio umor zbog odigravanja uzvratne utakmice u Atini protiv Atromitosa, gdje su u 120 minuta savladali domaćina s 3:1 i izborili nastup u play-offu Evrospke lige.

Izabranici Dženana Uščuplića nadigrali su banjolučku momčad u svim segmentima igre. Borac je doista izgledao indisponirano i slabo, ali domaći tim je uspijevao da se odbrani od gostujućih napada. U suštini, Sarajevo je imalo sve osim - realizacije. No, uspjeli su gosti do kraja zatresti mrežu Avdukića za drugu pobjedu u prvenstvu i drugi poraz Borca nakon dva kola. 

Stojčev je prvi ‘testirao’ Avdukića. U petoj minuti je sjajni veznjak bordo tima s 13 metara, iskosa s lijeve strane, tukao prema golu Borca, Avdukić izbacuje u korner. Na drugoj strani slab pokušaj Žižovića, a zatim Cimirot na dodavanje Protića u devetoj minuti snažno puca, Avdukić spašava domaće.

Oprobao je svoj udarac i Kovačević u 25. minuti, ali je lotpa otišla visoko preko Avdukićevog gola. Okić je odlično pucao nakon ubačaja iz kornera u 16. minuti, a Žižović sa gol-linije izbacuje loptu. Duljević u 30. minuti na dobar ubačaj Berberovića glavom šutira preko gola. 

Dobru šansu imao je Bilbija u 41. minuti poslije ubačaja Duljevića, Avdukić se opet istakao u redovima domaćih. I u nastavku Sarajevo dominira, napada, Borac se brani i teško dolazi u priliku da zaprijeti Bandoviću. Tek je to za nogom pošlo Žižoviću u 56. minuti, ali je njegov udarac izblokiran i lopta je otišla pokraj Bandovićeve lijeve stative.

Stojčev u 61. minuti izvodi jubilarni 10. korner za bordo ekipu, a Bilbija glavom šutira malo pored gola Avdukića. Ipak, reprezentativni golman naše zemlje kapitulirao je u 68. minuti. Sjajnim udarcem iznenadio ga je Duljević i donio Sarajevu vodstvo. U 75. minuti je Velkoski spustio glavom loptu za Bilbiju, ovaj isprve šutirao i matirao Avdukića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Samo minut-dva kasnije Borac se vraća. Nakon akcije po desnoj strani, Stokić je matirao Bandovića i vratio nadu Banjolučanima, a onda u 78. minuti rezervista Todorović jednom ‘bombom’ matira Avdukića za 3:1 i tu je sve bilo gotovo. Mogao je Borac doživjeti i veći debakl. U 86. minuti Bilbija pogađa stativu, a minutu kasnije Velkoski prečku. Sve u svemu, Borac nije imao šta da traži u današnjem duelu sa izuzetno kvalitetnim sastavom iz našeg glavnog grada.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.