Sarajevo posustaje u trci za titulu: Sretni bod u Prijedoru

Remi Rudara i Sarajeva

Sarajevo posustaje u trci za titulu: Sretni bod u Prijedoru

M. Šljivak

Rudar je u Prijedoru u 25. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekao Sarajevo, a na kraju pobjednika nije bilo (0:0).

Domaći fudbaleri su potpuno nadigrali favorizovani tim s Koševa, koji je pružio dosta lošu partiju u Prijedoru.

Prvo poluvrijeme potpuno je pripalo Rudaru. Mišan je prvi prijetio Delaču, ali je njegov dobar šut završio pored gola. 

Rudar je do vodstva mogao stići nakon pola sata igre. Vidić je promašio gol Sarajeva sa svega pola metra, pa je propala velika prilika za domaći sastav.

Samo četiri minute kasnije Rudar ponovo propušta odlične šanse. Delač je bio nesavladiv za Kantara i Mišana, no i sreća je spašavala Sarajevo u prvih 45 minuta susreta u Prijedoru.

Na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0, a izabranici Roberta Jarnija su u nastavak susreta ušli s inicijativom. Međutim, napadači bordo tima nisu imali nijednu ozbiljnu priliku za postizanje gola, da bi potom Rudar ponovo krenuo s napadima na gol Delača.

Vidić je imao priliku u 67. minuti, no ponovo su domaći fudbaleri bili neprecizni. S druge strane je i Sarajevo imalo jedan pokušaj, no na kraju je rezultat ostao 0:0, te je bordo tim sve dalje od borbe za titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Rudar - Sarajevo 0:0

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.