Sarajevo protiv Mladosti, Široki spašava sezonu protiv Želje

Polufinale Kupa BiH

Sarajevo protiv Mladosti, Široki spašava sezonu protiv Želje

Prve polufinalne utakmice četvrtine finala Kupa BiH bit će odigrane danas na stadionima Koševo i Pecara.

Nakon remija u prvenstvu sa aktuelnim prvakom Zrinjskim (0:0), Sarajevo će ovoga puta na najvećem bh. stadionu odmjeriti snage sa ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Radi se sigurno o jako neugodnom protivniku na čijoj klupi je iskusni Husref Musemić, međutim računica Sarajlija je jasna - već u prvom meču osigurati put do finala. 

"Atmosfera je uobičajeno dobra, radna i zabavna. Utakmica je izuzetno važna jer je naš cilj u Kupu ići do kraja. Favorita u Kupu nema, maksimalno smo ozbiljni i motivisani, mada moram naglasiti da smo u ritmu koji je zaista težak. Nadam se da ćemo ostvariti rezultat s kojim ćemo malo mirniji ići na revanš", kazao je uoči utakmice pomoćni trener Zijad Švrakić, dodavši: 

"Mladost je klub koji je stasao i ekipa koja je dobro vođena. Opasni su i ne očekujemo lagan posao. Oni imaju stopostotan respekt s naše strane, ali se nadam da ćemo se na kraju radovati. Pomalo se bojim umora, jer igrači u BiH baš nisu navikli na ritam srijeda-subota. Ali to ne može biti opravdanje, jer je svim klubovima tako", podvukao je. 

Posljednji međusobni okršaji između ova dva kluba okončani su remijem u Doboju kod Kaknja (0:0), te pobjedom Sarajeva na Koševu (4:3). 

Izrazito zanimljiva utakmica nas očekuje i na Pecari, gdje će se Široki Brijeg kao domaćin suprotstaviti favorizovanom Željezničaru. Širokobriježani koje vodi Goran Sablić su podigli formu i sve karte su bacili na Kup. 

"Fokusirani smo samo na ovu utakmicu. Za prolazak u finale treba biti perfektan s naše strane u obje utakmice, a pogreške u odbrani, i u napadu moramo svesti na najmanju moguću mjeru", kazao je Sablić, koji protiv najtrofejnijeg bh. kluba neće moći računati na Ćorića, Sivrića i Sesara. 

Uoči utakmice oprezan je i Slavko Petrović. Srbijanski trener ima na umu da je Široki Brijeg nanio prvi poraz Željezničaru još od augusta prošle godine. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Protiv Širokog Brijega ćemo dati sve od sebe da pokušamo izvući povoljan rezultat koji nam daje nadu za ulazak u finale. Oni su zadnjih nekoliko utakmica odigrali kvalitetno, naročito u fazi napada, međutim zna se da protiv nas nije lako igrati i napraviti šansu. Vjerujem da možemo odigrati kvalitetnije od njihovih protivnika i idealno bi bilo kada bismo postigli gol ili dva." 

Obje današnje utakmice počinju u 18:00 sati. Na centru u Širokom Brijegu će biti Edin Jakupović, dok je čast da dijeli pravdu na Koševu pripala Draganu Petroviću. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi