Sarajevo razbilo Drinu, Radnik namučio Želju, gužva na vrhu

Juniorska Premijer liga 5. kolo

Sarajevo razbilo Drinu, Radnik namučio Želju, gužva na vrhu

M. Šljivak

Danas su na rasporedu bile utakmice petog kola juniorske Premijer lige Bosne i Hercegovine, a gledaoci su mogli uživati u veoma efikasnom fudbalu.

Najuvjerljiviji su bili juniori FK Sarajevo. Bordo tim je pregazio na gostovanju u Zvorniku ekipu Drine s uvjerljivih 5:0.

Već nakon prvog poluvremena je bilo jasno da bodovi idu u Sarajevo. Dražen Tokanović je zatresao vlastitu mrežu u 14. minuti za prednost Sarajeva od 1:0, da bi do kraja prvog dijela bordo ekipa golovima Nemanje Anđušića i Amara Burovića stigla do 3:0.

Nastavak susreta je donio još dva gola u mreži domaćih. Marko Mihojević je u 49. minuti povećao na 4:0, a u 60. minuti se za konačnih 5:0 pobrinuo Amar Burović.

Juniori Željezničara su uz dosta muke savladali Radnik s 2:0. Gosti iz Bijeljine su nulu držali do 71. minute kada Plavi golom Dženisa Beganovića dolaze do vodstva od 1:0, da bi rezervista Emrah Omerdić u 85. minuti pogodio za konačnih 2:0.

Olimpic je teško poražen kod Borca u Banjaluci s 3:0. Golove za domaći tim postigli su Stefan Trivian u 16. i 19. te Nikola Dujaković u 90. minuti susreta.

Uvjerljiv je bio i Travnik u Velikoj Obarskoj. Mladi Veziri su slavili veliku pobjedu s 5:2, dok su minimalne gostujuće pobjede upisali Zrinjski i Široki. Plemići su pogotkom Luke Ćorića slavili u Vitezu, a Široki je bio bolji od Zvijezde u Gradačcu. Jedino gol za Širokobriježane postigao je Lončar.

Golom Hanana Adilovića u 62. minuti Čelik je savladao Velež u Mostaru...

Na vrhu tabele je trenutno velika gužva. Čak četiri tima (Željezničar, Široki Brijeg, Olimpic i Zrinjski) imaju po 12 bodova, dok na začelju Mladost i Vitez još uvijek nemaju bodova.

Juniorska Premijer liga, 5. kolo:

Drina - Sarajevo 0:5 (Tokanović 14'ag, Anđušić 28', Burović 41', 60', Mihojević 49')
Mladost - Travnik 2:5 (Zeljić 4', Čordić 65' / Lovrić 34', Omerović 49', Đogić 63', Vihrić 84', Ramić 87') Velež - Čelik 0:1 (Adilović 62')
Borac - Olimpic 3:0 (Trivan 16', 19', Dujaković 90')
Zvijezda - Široki Brijeg 0:1 (Lončar 72')
Sloboda - Slavija 3:1 (Tufekčić 35', Todorović 49', Ćosić 85' / Ljuca 4')
Vitez - Zrinjski 0:1 (Ćorić 20')
Željezničar - Radnik 2:0 (Beganović 71', Omerdić 85')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti