Sarajevo razbilo Radnik sa 6:1 i plasiralo se u polufinale

Kup BiH za juniore

Sarajevo razbilo Radnik sa 6:1 i plasiralo se u polufinale

E. Škorić

Juniori Sarajeva razbili su Radnik sa 6:1 u Butmiru u  revanšu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Izabranici Dženana Uščuplića u prvoj su utakmici slavili s 1:0, a prednost s gostovanja nisu olako shvatili, već su maksimalno ozbiljno odigrali revanš u kojem su slavili sa 6:1.

Gosti su odolijevali napadima bordo tima do 23. minute, kada Zoran Blagojević pogađa za 1:0. Samo tri minute kasnije Demirel Veladžić je povisio na 2:0.

U 34. minuti bilo je 3:0, a strijelac je bio Sanin Klarić. Do kraja su mrežu Bijeljinaca tresli još Mufid Salčinović u 47., Harun Agić u 80. i Amar Ragipović u 87. minuti.

Strijelac jedinog pogotka za Radnik u duelima četvrtfinala protiv Sarajeva bio je Milan Mitrović, koji je mrežu domaćina dansa zatresao u 64. minuti, četiri minute nakon što je ušao u igru.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Juniori Sarajeva će se za finale boriti protiv Širokog Brijega, a ti mečevi na programu su 12. aprila u 16:30, te 19. aprila u istom terminu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi