Sarajevo razbilo Zrinjski, osam golova Mladosti

Premijer liga, 1. kolo

Sarajevo razbilo Zrinjski, osam golova Mladosti

M. Šljivak

Kadeti FK Sarajevo uvjerljivo su krenuli u odbranu titule prvaka BiH. Bordo nade su u 1. kolu Premijer lige pregazile Zrinjski u Mostaru rezultatom 4:0.

Do vodstva su gosti s Koševa došli u 12. minuti preko Amara Jašarevića, da bi u 34. minuti Tarik Hasančić povećao rezultat na 0:2.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, a u nastavku meča postignuta su još dva gola, a oba su postigli gosti. Prvo je u 62. minuti Jašarević ponovo pogodio za 0:3, a tačku na ovaj meč je stavio rezervista Haris Konjalić za uvjerljivih 0:4.

Kadeti Mladosti su pregazili kao gosti Vitez sa čak 8:0.

Tri gola u ovom meču postigao je Kerim Bajrić, dok su pogađali još Hrustanović, Duraković, Kokić, Zec i Muslić.

Kadeti Širokog su neočekivano lagano slavili u Tuzli protiv Slobode s 3:0. Golove za pobjednički tim postigli su Anić, Pirić i Drlja.

Borac je zaokružio dobar dan gostiju pobjedom nad Čelikom u Zenici od 2:1.

Kadetska Premijer liga, 1. kolo:

Zrinjski - Sarajevo 0:4

Vitez - Mladost 0:8

Sloboda - Široki 0:3

Čelik - Borac 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi