Sarajevo reklo "ne", Cimirot ne ide u Crvenu zvezdu

Delač ponovo na Koševu?

Sarajevo reklo "ne", Cimirot ne ide u Crvenu zvezdu

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i fudbaler Sarajeva, te jedan od najboljih igrača Premijer lige, Gojko Cimirot, neće karijeru nastaviti u Crvenoj zvezdi. 

Iza Gojka Cimirota je fenomenalna sezona. Mladi veznjak bio je jedan od najboljih igrača Sarajeva u pohodu na titulu i izborio se za mjesto u reprezentaciji, a njegove dobre igre nisu ostale nezapažene, pa ga mnogobrojni klubovi žele angažovati.

Jedan od klubova koji je želio angažovati Cimirota je i nekadašnji prvak Evrope, Crvena zvezda, čiji je direktor Zvezdan Terzić prije par dana boravio u BiH kako bi pokušao realizovati transfer.

Međutim, kako SportSport.ba saznaje iz Sarajeva su odbili ponudu Crvene zvezde, a tragom ovih informacija kontaktirali smo i sportskog direktora Abdulaha Ibrakovića. 

"Istina je, razgovarali smo sa Terzićem i iako je ponuda bila korekta i konkretna, ista je odbijena. Crvena zvezda je veliki klub i želimo joj sve najbolje u ovoj sezoni, no za Cimirota imamo druge planove", istakao je Ibraković. 

Beogradski klub je navodno Sarajevu ponudio 600.000 eura i određeni postotak od naredne prodaje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne bih o tome, to su poslovne tajne i mislim da me razumijete", ističe Ibraković. 

Podsjetimo, za Cimirota je interes prije pola godine pokazao i Basel, no ovaj transfer je u posljednji momenat stopirao Vincent Tan, većinski vlasnik upravljačkih prava FK Sarajevo. Nezvanično saznajemo da mladog bh. veznjaka želi i jedan slavni grčki klub. 

Na kraju dodajmo i da bi Matej Delač u narednim danima trebao doći u Sarajevo pošto su čelnici bh. prvaka dogovorili sve sa Chelseajem vezano za Delačevu posudbu. Do realizacije trasnfera ostalo je još samo da sjajni golman kaže "da" u šta ne treba sumnjati jer ga za bordo tim vežu lijepe uspomene.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.