Sarajevo rutinski u Konjicu, navijači divljali

Kup BiH

Sarajevo rutinski u Konjicu, navijači divljali

E. Škorić

Sarajevo je u Konjicu uspješno odradilo gostovanje Igmanu u meču šesnaestine finala Kupa BiH, ostvarivši sigurnu pobjedu rezultatom 3:0.

Prvoligaš je pred ispunjenim tribinama ugostio jednu od najkvalitetnijih ekipa Premijer lige. Izmijenjeni sastav bordo tima rutinski je odradio ovo gostovanje iako se Igman pokazao u dosta dobrom svjetlu.

Sarajevo je bolje otvorilo utakmicu, a dobru šansu u prvih 20-ak minuta imao je Kovačević, ali nije bilo dovoljno preciznosti da se savlada Vasilj.

Zatim je Velkoski zaprijetio iz slobodnjaka, no njegov udarac odlazi preko gola. Na drugoj strani Igman uspijeva da zaprijeti, Pehlić je šutirao pored gola Bandovića. Bordo tim stigao je do vodstva u 31. minuti.

Sirijac Kallasi je ubacio s desne strane, mladi i talentirani Duljević se najbolje snalazi u kaznenom prostoru Konjičana, te loptu šalje iza leđa Vasilja. Do kraja prvog dijela su gosti mogli povećati prednost, ali Velkoski i Kovačević ne koriste svoje prilike, pa ostaje 0:1.

Navijači Sarajeva su u devetoj minuti nastavka prekinuli utakmicu, pa je ona nastavljena tek 30-ak minuta kasnije. Nakon što se utakmica nastavila, Velkoski je imao dobru šansu, ali je Vasilj odbranio. Sredinom drugog dijela Tatomirović je povisio na 2:0, da bi konačnih 3:0 postavio Velkoski udarcem s bijele tačke u 85. minuti. Penal je skrivio Džajić nakon što je igrao rukom u svom šesnaestercu, pa je zbog drugog žutog kartona morao ranije pod tuš.

Sve u svemu, očekivana i lagana pobjeda miješanog sastava gostiju, koji će se naći u žrijebu parova osmine finala, te će pokušati da odbrane naslov osvajača Kupa.

Igman - Sarajevo 0:3 (Duljević 31, Tatomirović 60, Velkoski 85)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

IGMAN: Vasilj, Ramić, Đapo, Graho, Čukle, Murtić, Bajrić, Džajić, Habibija, Lukomirak, Pehlić.

SARAJEVO: Bandović, Protić, Kovačević, Handžić F., Velkoski, Tatomirović, Duljević, Purić, Dupovac, Kalalsi, Cimirot.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.