Sarajevo s 12:1 slavilo u Vitezu

Juniori lagano do tri boda

Sarajevo s 12:1 slavilo u Vitezu

M. Šljivak

Juniori FK Sarajevo pobijedili su u 6. kolu Premijer lige BiH na gostovanju ekipu Viteza sa nevjerovatnih 12:1.

Pravu katastrofu je doživjela ekipa Viteza. Bordo tim je dominirao u ovom duelu, a već u prvoj minuti Ševkija Resić je pogodio za 0:1.

Potom je domaći golman konstantno išao po loptu u mrežu. Šabanović u 25. i Mehuljuć u 28. minuti su povećali prednost Bordo tima, da bi do kraja prvog dijela pogađali još Mustafić i Rondić za prednost od 0:5 na poluvremenu.

Nastavak je donio još osam pogodaka, od čega sedam u mreži domaćeg tima. Golijadu u nastavku je otvorio rezervista Klarić golom za 0:6 u 49. minuti, da bi Šafradin dvije minute kasnije smanjio prednost gostiju na 1:6.

Međutim, tek je uslijedio pravi potop Viteza.  Pogađali su redom Jašarević, Mustafić, još dva puta Resić, te ponovo Rondić i Klarić za uvjerljivih i konačnih 1:12 za Sarajevo.

Premijer liga juniori, 6. kolo:

Vitez - Sarajevo 1:12 (Šafradin 51' / Resić 1', 69', 77', Šabanović 25', Mehuljić 28', Mustafić 37', 56'p, Rondić 39', 68', Klarić 49', 72', Jašarević 54')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

VITEZ: Tomičić, Bošatlija, Lucić, Vidović, Jovanović, Vujica, M.Vujica, Šafradin, Petrović, Lujanović.

SARAJEVO: Demirović, Kurdić, Mustafić, Resić, Mehuljić, Rondić, Imamović, Šabanović, Tutundžić, Ragipović, Veladžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi