Sarajevo se ispromašivalo, gosti idu kući pjevajući

Kup BiH, četvrtfinale

Sarajevo se ispromašivalo, gosti idu kući pjevajući

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva i Borca odigrali su večeras na Koševu prvi susret četvrtfinala Kupa BiH. Na iznenađenje mnogih, gosti su slavili s 2:1.

Zbog forme, kvalitete i mnogo čega drugog, Sarajevo je bilo veliki favorit protiv Borca, no još jednom se pokazalo da se u nogometu sve može dogoditi i da ne treba unaprijed nekoga otpisati.

Bordo tim je dominirao od prve do posljednje minute, ali je Borac bio efikasniji. Iz dva udarca u okvir gola, gosti su postigli dva gola! Na samom početku utakmice Barić prijeti udarcem s ruba kaznenog prostora, lopta odlazi preko gola gostiju.

Potom je u sedmoj minuti Velkoski u šansi, Ružić izbacuje u korner. Zatim slijedi udarac Duljevića, Ružić opet na mukama. Do 10. minute jop nekoliko pokušaja na gol Borca, ali nepreciznih.

U 14. minuti velika prilika za Okića, no napadač Sarajeva ne uspijeva da savlada raspoloženog Ružića. Umalo da Bečelić postigne autogol u 16. minuti nakon ubačaja Duljevića, ali Ružić je bio nevjerovatan.

Duljević je u 22. minuti pucao preko gola, zatim je neprecizan i Stojčev minutu kasnije. Radovac u 25. minuti, nakon dobre akcije domaćih, puca preko gola. Barićev udarac s 15 metara Ružić izbacuje u korner, a onda u 37. minuti šok za domaće.

Jevtić je bio najviši u skoku nakon ubačaja Stokića i na semaforu je pisalo, niko to nije očekivao - 0:1. Stojčev je mogao brzo da vrati stvari na početak, no njegov projektil završava na okviru gostujućeg gola. U prvom dijelu su domaći imali 12 naspram gostujućeg jednog udarca, ali rezultat je bio u korist Borca.

Napadalo je Sarajevo i u nastavku, pa izjednačilo u 54. minuti. Okić je odigrao dupli pas s Velkoskim, a onda matirao Ružića. Novi hladan tuš za domaće na Koševu u 69. minuti. Subić je na asistenciju Stokića, drugu njegovu na meču, pogodio za novu prednost Banjolučana.

Duljević je u 71. minuti snažno pucao s desne strane, ali se Ružić opet istakao. U 75. minuti opasnost pred golom Sarajeva, ali Stokićev pokušaj zaustavlja Bandović. Diskutabilna situacija u 78. minuti, kada je Jevtića lopta pogodila u ruku, no sudija se nije oglašavao i uzaludni su bili protesti domaćih. Bilo je uzbuđenja u završnici. Okić je imao dobru šansu za domaće, zatim Borac opasnu kontru, a onda sudija Čuić u 90. minuti dosuđuje penal za bordo tim, da bi na sugestiju Obradovića, sudije iza gola, ipak poništio vlastitu odluku, pa je ostalo 1:2.

Sarajevo - Borac 1:2 (Okić 54/ Jevtić 37, Subić 69)

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

SARAJEVO: Bandović, Protić, Barić, Kovačević, Stojčev, Okić, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Cimirot, Radovac.

BORAC: Ružić, Pilipović, Jevtić, Predragović, Jović, Stokić, Subić, Kostić, Bečelić, Grujić, Radinović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.