Sarajevo se raspucalo u zvorničkoj močvari

Bordo tim siguran protiv Drine

Sarajevo se raspucalo u zvorničkoj močvari

Sarajevo je u Zvorniku bez ikakvih problema stiglo do svoje desete pobjede u ovoj sezoni, gdje su fudbaleri Miodraga Ješića savladali Drinu sa visokih 3:1.

Utakmica je odigrana po vrlo lošem terenu Gradskog stadiona u Zvorniku, a u tim uvjetima su se bolje snašli fudbaleri aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine.

Prvi gol na utakmici viđen je u 22. minuti, kada je Sarajevo došlo u prednost. Edin Rustemović se odlično oslobodio svoje dvojice čuvara i preciznim udarcem savladao Ostojića. Sarajevo je do kraja poluvremena postiglo još dva pogotka i to u samom finišu prvog dijela igre.

Prvo je u 39. minuti Ševko Okić sa dvadesetak metara povisio na 2:0, da bi Duljević tri minute kasnije iskoristio grešku odbrane domaćih i riješio sve dileme oko pobjednika u ovom susretu.

U nastavku utakmice je opao tempo igre, a fudbalere oba tima je u nekoliko navrata zaustavljao teren koji je više ličio na močvaru nego na fudbalsko igralište.

Drina je u 70. minuti stigla do počasnog gola. Lopta je putovala pred peterac Plakala, koji se nije najbolje snašao, a Dragomir Nikolić je glavom postigao jedini gol za Drinu na ovoj utakmici. Sarajevo je do kraja utakmice pružilo šansu svojim mladim igračima Gljivi, Osmanoviću i Heriću, te mirno privelo meč kraju.

Klub iz Zvornika nakon 16 odigranih utakmica zauzima pretposljednje, 15. mjesto na tabeli sa minimalnim šansama za opstanak u društvu najboljih. Sa druge strane, Sarajevo se nalazi u samom vrhu tabele sa 31 bodom i bordo tim se vratio u borbu za odbranu šampionske titule.

Premijer liga, 16. kolo:

Drina - Sarajevo 1:3 (Nikolić 70' / Rustemović 22', Okić 39', Duljević 43')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

DRINA: Ostojić, Šinik, Erić, Ivanović, Kikić, Jakšić, Čolović, Stojanović, Čulum, Nikolić, Aleksandar Nikolić.

SARAJEVO: Plakalo, Rustemović, Kovačević, Bekić, Okić, Velkoski, Duljević, Almir Bekić, Berberović, Barbarić i Kallasi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.