Sarajevo slavilo na Grbavici, Đokanović junak bordo nada

Premijer omladinska liga BiH za kadete

Sarajevo slavilo na Grbavici, Đokanović junak bordo nada

S. Mlaćo

Nakon vječitog derbija pionira, danas su na stadionu Grbavice u okviru Omladinske premijer lige snage odmjerili kadeti Željezničara i Sarajeva.

 Gosti su slavili sa 2:1, a publika je mogla vidjeti veoma kvalitetan i neizvjestan meč. 

U 11.minuti Sarajevo prijeti preko Amara Jašarevića, a sedam minuta kasnije Željo uzvraća preko Admira Huskića. U 20. minuti Salanović pokušava za domaće, ali Dizdarević brani i izbija u korner. Pred sami kraj prvog poluvremena Sarajevo prijeti preko Liješnica, no na pauzu se odlazi pri početnih 0:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme penal za Sarajevo. Golman domaćih ipak brani, ali Jašarević je bio najbrži i pogodio za slavlje gostiju. U 57. minuta izjednačenje. Faruk Duraković sjajno šutira iz slobodnog udarca i lopta od prečku odsjeda iza leđa Dizdarevića.

Pobjedu nadama Sarajeva donio je deset minuta prije kraja Andrej Đokanović.

Premijer omladinska liga BiH za kadete, 5. kolo.

FK Željezničar - FK Sarajevo 1:2 (0:0)

FK Željezničar: Muftić, Drina, Gušo, Duraković, Sojkić, Huskić, Džindo, Mujić, Cacan, Salanović, Džanko.

FK Sarajevo: Dizdarević, Liješnić, Jašarević, Nikolić, Kadrić, Nargalić, SIlamović, Hasančić, Sabljica, Šarić, Đokanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi