Sarajevo slavilo nad Mladosti DK, nova pobjeda Austrije

Za treće mjesto gradski derbi

Sarajevo slavilo nad Mladosti DK, nova pobjeda Austrije

S. Mlaćo

Nakon završnih susreta u grupi "A", i u grupi B" na 24. Hasetovom memorijalu odigrane su posljednje utakmice.

FK Sarajevo je deklasiralo Mladost DK sa 4:0, a bordo nade su povele preko AleNa Suljevića, da bi sa dva pogotka pitanje pobjednika riješio Amar Ragibović. U drugom poluvremenu pogodak Sadika Škrijelja za konačnih 4:0.

Ovom pobjedom Sarajevo je izborilo drugo mjesto u grupi te će u susretu za treće mjesto snage odmjeriti sa gradskim rivalom Željezničarom. 

Selekcija Austrije koju sa klupe predvodi Almedin Hota upisala je treću pobjedu u grupi. Austrijanci su deklasirali Vratnik sa 8:3, a ponovo je briljirao Dejan Kečanović koji je postigao tri pogotka. Kečanović je ujedno i prvi strijelac turnira sa devet pogodaka. Pogađali su još po dva puta Samir Nuhanović i Drilon Cenaj, te Amar Bučuk .

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 15:40 sati na turniru se igra revijalna utakmica veterana FK Sarajevo i FK Željezničar, a od 16:30 utakmica za treće mjesto između FK Sarajevo i FK Željezničar. Zanimljivo da za oba tima nastupaju juniori, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će slaviti bordo ili plave nade.

U 17:30 igra se finalni susret između Selekcije Austrije i NK Travnik, a zatim će uslijediti dodjela nagrada i zatvaranje turnira. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi