Sarajevo u drugom dijelu slomilo otpor Čelika

Premijer liga za kadete, 13.kolo

Sarajevo u drugom dijelu slomilo otpor Čelika

D. Kurbegović

Nakon jučerašnjeg duela juniorskih selekcija, danas su svoje utakmice odigrali pioniri te kadeti. 

Kao i juniori jučer, te pioniri jutros i kadeti Sarajeva savladali su vršnjake Čelika rezultatom 2:0. Kadeti bordo ekipe morali su uložiti mnogo truda da slome otpor tvrdih domaćina iz Zenice.

Duel kadetskih selekcije bio je ujedno i duel dvojice nekadašnjih saigrača. Senad Brkić i Admir Hasančić legende su Rijeke, a zajedno su igrali još u Čeliku, bili su sjajan tandem u napadu, a danas su kao treneri ukrstili rukavice. Na kraju Hasančić je bio uspješniji od Brkića, a zagrljaj na kraju utakmice dovoljno govori o njihovom velikom prijateljstvu.

Sarajevo je u ovu utakmicu ušlo kao veliki favorit, ali domaćini su se odlično postavili u prvom poluvremenu i gosti nisu imali puno prostora da ugroze domaći gol. Bilo je nekoliko izglednih situacija za Sarajevo, ali domaći golman bio je na visini zadatka. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:0. Zanimljivo je da u redovima kadetske selekcije nastupa Tarik Hasančić, inače sin Admira, koji mu je i trener. Prema onome što smo mogli vidjeti, Tarik igrači dosta liči na oca, te se i njemu predviđa sjajna karijera, kakvu je imao Admir.

U drugom poluvremenu Sarajevo je ipak pokazalo da je kvalitetnija i uigranija ekipa od Čelika, Haris Konjalić u 59.minuti pogodio je za 0:1, dok je rezervista Ammar Đuderija u 76. minuti pogodio za 0:2 i stavio tačku na današnju utakmicu. Do kraja utakmice nije bilo više golova i Sarajevo je rezultatom 0:2 slavilo pobjedu u Zenici.

Čelik-Sarajevo 0:2 (Konjalić, Đuderija)

Čelik:Durmo, Smajić, Sekovič, Muslić, Piljug, Horić, Čago, Patković, Vardo, Karalić, Čičak. Trener: Senad Brkić.

Sarajevo: Dizdarević, Nikolić, Gusinjac, Jašarević, Šarić, Hasančić, Gasal, Islamović, Sabljica, Konjalić, Čičkušić. Trener:Admir Hasančić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi