Sarajevo vodilo 2:0, pa izgubilo od Astane

Prijateljska utakmica

Sarajevo vodilo 2:0, pa izgubilo od Astane

E. Škorić

Sarajevo je u Beleku večeras odigralo drugu prijateljsku utakmicu a protivnik je bila ekipa Astane iz Kazahstana. Bordo tim je doživio poraz rezultatom 3:2, iako je imao vodstvo od 2:0.

Sarajevo je bilo bolje od početka utakmice, a već u petoj minuti Amer Bekić je imao mat poziciju, no golman Astane izbacuje u korner, nakon kojeg je Emerson pucao pored gola. U 24. minuti još jedan pokušaj Amera Bekića, ali je opet bio neprecozan.

Najbolju šansu u prvom dijelu bordo tim je imao preko Duljevića nakon sjajnog ubača Almira Bekića, no veznjak bordo tima je pucao pored gola s 11 metara.

U finišu prvog dijela Sarajevo je golom krunisalo incijativu. Kadušić s desne strane ubacuje u peterac, a Benko lijevom nogom iz neposredne blizine loptu šalje u mrežu.

Sarajevo je u nastavku zaigralo u drugom sastavu, a odmah na početku je postignut i drugi gol. Okić je sjajno ušao u šesnaesetarac Kazahstanaca, pokušao je da ubaci u sredinu, no lopta se od jednog igrača Astane odbija u gol.

Astana je uspjela da smanji u 57. minuti preko Alekseja Šetkina, da bi pet minuta kasnije Roger Canas nakon ubačaja iz kornera pogodio glavom za 2:2.  

Velkoski je pucao preko gola nekoliko minuta kasnije, da bi Astana u samoj završnici stigla do potpunog preokreta i pobjede. Đorđe Despotović je pogodio za konačnih 3:2.

Sarajevo je odigralo sličnu utakmicu kao protiv Maribora. Bh. tim je u prvoj postavi izgledao odlično na terenu, ali su se u drugom dijelu u oba navrata stvari promijenile.

Dodajmo na kraju da za bordo tim danas nisu igrali Cezar (smrtni slučaj u porodici), te Adnan Kovačević (lakša povreda).

 Sarajevo - Astana 2:3 (1:0)

Sarajevo je prvih 45 minuta igralo u sastavu: Pavlović, Barbarić, Kramar, Al. Bekić, Kadušić, Emerson, Rustemović, Simeunović, Duljević, Amer Bekić, Benko. 

Drugih 45 minuta sastav: Plakalo, Kramar, Kallasi, Herić, Radovac, Okić, Mihojević, Berberović, Krajišnik, Velkoski, Osmanović. Igrao je još Veladžić.







Snimak:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidi video!

Vidi video!

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi